MAI a aplicat peste 1.100 de sanctiuni contraventionale in ultimele 24 de ore pentru nerespectarea masurilor de protectie sanitara

Joi, 20 August 2020, ora 12:24
1357 citiri
MAI a aplicat peste 1.100 de sanctiuni contraventionale in ultimele 24 de ore pentru nerespectarea masurilor de protectie sanitara
Foto: Pixabay

Angajatii MAI si ai altor structuri abilitate au aplicat, in ultimele 24 de ore, 1.149 sanctiuni contraventionale, in valoare de 288.290 de lei, operatorilor economici si persoanelor care nu au respectat masurile de protectie sanitara, in contextul pandemiei de COVID-19.

"Angajatii Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Ministerului Sanatatii, Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, impreuna cu autoritatile locale, au verificat 2.635 de operatori economici si 21.244 de persoane", informeaza un comunicat al MAI.

Din totalul sanctiunilor, 854 au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activitati in spatiul public sau privat inchis pentru care au fost instituite interdictii si restrictii, precum si pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala - in valoare de 120.400 lei, iar 59 au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activitati in spatiul public sau privat inchis, precum si pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spatiilor in care se desfasoara activitati de comert, alimentatie publica si alte servicii (terase, cluburi, sali de sport etc.) - in valoare de 79.450 lei.

De asemenea, in cadrul actiunilor desfasurate au fost aplicate si 236 sanctiuni contraventionale, in valoare de 87.440 de lei, pentru incalcarea unor norme de convietuire sociala, conform Legii nr. 61/1991.

"La activitati au participat 5.118 politisti, 2.016 jandarmi, 606 politisti de frontiera, 92 cadre ISU, 1.640 politisti locali, 26 de reprezentanti ANSVSA, zece inspectori ANPC, 25 de reprezentanti ai structurilor Ministerului Sanatatii, 27 de angajati ai Ministerului Muncii, un reprezentant din cadrul Ministerului Transporturilor si patru reprezentanti ai autoritatilor publice locale", arata sursa citata.

La linia telefonica TELVERDE (0800800165), operationalizata incepand cu data de 14 iulie, dedicata special sesizarii neregulilor in context COVID-19, in data de 19 august au fost primite 29 de apeluri telefonice.

Sesizarile au fost directionate pentru verificari la nivelul municipiului Bucuresti si a altor 13 judete, fiind semnalate, in special, nereguli privind purtarea mastii de protectie si pastrarea distantarii sociale.

Patru dintre faptele sesizate la linia TELVERDE s-au confirmat in urma verificarilor.

Nota de plată a venit și e uriașă: ce sancțiuni s-au dictat după bătăile de la meciul Dinamo - UTA
Nota de plată a venit și e uriașă: ce sancțiuni s-au dictat după bătăile de la meciul Dinamo - UTA
Echipele Dinamo şi UTA Arad vor juca patru meciuri fără spectatori ca urmare a incidentelor petrecute la meciul direct, disputat la 8 martie, în etapa a 30-a din Superligă, a decis, miercuri,...
Imaginile șocante cu Ionel Ganea scos cu forța din mașina personală: ”Calcă frâna, calcă frâna!” VIDEO
Imaginile șocante cu Ionel Ganea scos cu forța din mașina personală: ”Calcă frâna, calcă frâna!” VIDEO
Fostul internațional Ionel Ganea (50 de ani) a avut parte de o altercație cu polițiștii înaintea meciului amical România - Irlanda de Nord (1-1), disputat vineri seară pe Arena Națională....
#sanctiuni, #contraventie, #masuri, #coronavirus, #politie , #eveniment