Medic stomatolog român, condamnat la închisoare în Franța pentru malpraxis. A mutilat zeci de oameni și le-a luat banii

Vineri, 23 Iulie 2021, ora 22:15
12864 citiri
Medic stomatolog român, condamnat la închisoare în Franța pentru malpraxis. A mutilat zeci de oameni și le-a luat banii
FOTO Pixabay

Medicul George Mina a fost condamnat de o instanță din Franța la 3 ani de închisoare pentru malpraxis. El a păcălit mai multe persoane cărora le-a făcut diverse intervenții chirugicale dentare deși nu se impunea.

George Mina a avut propriul cabinet în două mici localități franceze, La Châtre și Indre, între 2015 și 2018. El a fost acuzat de malpraxis de mai mulți pacienți. Unii dintre ei au ajuns cu probleme mari din cauză că românul a insistat să le facă anumite lucrări dentare care nici măcar nu se impuneau. Doborâți de durere și disperați, câțiva pacienți au decis să-și schimbe medicul stomatolog și așa a ieșit totul la iveală.

Potrivit presei franceze, cel puțin 30 de pacienți au rămas cu probleme din cauza lucrărilor prost făcute și de multe ori inutile. Totodată, autoritățile au descoperit că stomatologul român suprafactura în ultimele rânduri. Dacă au fost cazuri în care a efectuat intervenții chirurgicale care nu s-ar fi impus, au existat și situații în care unii dintre pacienții săi chiar ar fi avut nevoie de anumite lucrări stomatologice, dar românul i-a taxat fără ca apoi să le mai facă, notează La Nouvelle Repoublique.

De asemenea, au existat situații în care pacienți cu dinți sănătoși au fost practic mutilați, iar în câteva rânduri li s-au făcut chiar implanturi care nu se justificau, iar unii dintre ei s-au infectat din cauza lucrărilor prost făcute. În multe cazuri, facturile erau plătite atât de pacienți, cât și de casele de asigurări de sănătate. Anchetatorii au descoperit 136 de facturi fictive, dar acesta ar fi numai vârful aisbergului.

Prins în România și extrădat

„Am rămas cu dinții făcuți praf și cu traume, dar și cu banii dați”, a spus unul dintre pacienții mutilați. Pe lângă faptul că a avut de plătit o factură de mii de euro, bărbatul a avut și alte probleme din cauza lucrărilor prost făcute. Și nu este singurul.

Cazul medicului stomatolog George Mina a ajuns la tribunal, însă acesta a fugit în România și a încercat să se ascundă. Nu a avut prea multe șanse, pentru că a fost prins și extrădat în Franța, în baza unui mandat internațional. Judecat de Tribunalul Châteauroux, el a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Totodată, George Mina a primit interdicție de a mai practica medicina și va fi obligat să plătească 54.000 euro daune și dobânzi Casei de asigurări de sănătate din Indre și 10.000 euro Casei de asigurări de sănătate din Cher.

Echipa care și-a păstrat titlul în Six Nations. Spectacol, dar fără miză, în derby-ul Franța - Anglia
Echipa care și-a păstrat titlul în Six Nations. Spectacol, dar fără miză, în derby-ul Franța - Anglia
Irlanda şi-a păstrat titlul în Turneul celor Şase Naţiuni la rugby după ce a învins Scoţia cu scorul de 17-13 (7-6), sâmbătă, la Dublin, în ultima etapă, informează AFP. Irlanda a...
Franța, prima țară cu o lege pentru limitarea exceselor „fast fashion“. Suprataxă de mediu pentru hainele ieftine chinezești
Franța, prima țară cu o lege pentru limitarea exceselor „fast fashion“. Suprataxă de mediu pentru hainele ieftine chinezești
Camera inferioară a Parlamentului din Franța a votat un proiect de lege care sancționează articolele de modă ultrarapide sau așa-numitele « fast fashion », vândute de companii care...
#stomatolog, #medic stomatolog, #Franta, #george mina , #eveniment
Comentarii
Poza MAFIA-CRIMINALA-PNLista
MAFIA-CRIMINALA-PNLista
rank 2
Romanii iau exemplu Politicienilor cei mai mari Mafioti siCriminali