VIDEO Greva la metrou. Toate statiile sunt inchise. Nicio amenda pentru haosul creat

Vineri, 26 Martie 2021, ora 11:28
22317 citiri
VIDEO Greva la metrou. Toate statiile sunt inchise. Nicio amenda pentru haosul creat
Metroul nu circula din cauza protestului sindicalistilor FOTO Facebook/Catalin Ionita

Circulatia trenurilor de metrou a fost blocata vineri dimineata, 26 martie, de un protest spontan al unor reprezentanti ai sindicatului USLM in statia Piata Unirii, acestia coborand in tunel, pe calea de rulare, si impiedicand pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, informeaza Metrorex.

"Asa-zisul protest spontan reprezinta in fapt o actiune sindicala, in timpul careia reprezentantii USLM au refuzat orice tentativa de dialog cu conducerea Metrorex. Desi sindicalistii au lasat de inteles ca ar avea o lista de cereri, invitatiile repetate de intalnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul noptii", semnaleaza reprezentantii Metrorex intr-un comunicat.

UPDATE 12.05 Politia si jandarmeria, despre legalitatea protestului de la metrou. "Si noua ne-a fost greu sa ajungem la serviciu"

UPDATE 12.01 "Metroul este al bucurestenilor, nu al unor capusari de profesie, care compromit ideea de sindicat si care se folosesc de angajatii muncitori si cinstiti ai Metrorex pentru a-si crea avantaje personale", spune copresedintele USR-PLUS Dacian Ciolos facand referire la protestul de la metrou, care a bulversat circulatia din Capitala.

UPDATE 11.59 Sindicalistii de la metroul bucurestean sustin ca oprirea lucrului in dimineata zilei de vineri n-ar avea legatura cu inchiderea spatiilor comerciale.

UPDATE 11.32 Unitatea Sindicatul Liber din Metrou (USLM), ai carei membri au provocat greva de la metrou, s-a adresat intr-un mesaj ministrului Transporturilor, Catalin Drula. Sindicatul sustine ca nu protestul este ilegal, asa cum a sustinut Catalin Drula, ci "nerespectarea constitutiei si a legilor".

UPDATE 11.22 Reprezentantii Politiei si Jandarmeriei vor sustine vineri, la ora 12.00, o conferinta de presa comuna in contextul situatiei de la metroul Bucuresti, unde este in derulare un protest al angajatilor.

UPDATE 11.15 Ion Radoi, fost parlamentar PSD, este liderul de sindicat de la metrou de peste 15 ani, timp in care a cunoscut 20 de ministri ai Transporturilor si mai multi directori ai companiei Metrorex, negociind cu fiecare, aproape an de an, binele angajatilor in dauna stabilitatii financiare a companiei.

UPDATE 11.11 Vicepremierul Dan Barna afirma ca "organizatorii grevei de astazi de la metroul bucurestean sunt iresponsabili" si considera ca "nu poate fi castigatoare o lupta de pe urma careia doar niste lideri de sindicat amorali au de profitat".

UPDATE 11.09 Reprezentantii PSD au transmis in cursul zilei de vineri, 26 martie, ca daca s-ar fi aflat la guvernare in acest moment "cu siguranta Romania nu se afla in haosul actual". Social-democratii acuza actuala guvernare ca stie doar sa paseze responsabilitatea. "Guvernati sau plecati", a transmis PSD.

UPDATE 11.03 Nicusor Dan, primarul general al Capitalei, sustine ca desi intelege nemultumirile angajatilor de la metrou, bucurestenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist.

UPDATE 10.50 Cu toate ca STB a suplimentat numarul mijloacelor de transport in comun pentru a prelua calatorii, aglomeratia s-a suprapus cu primele ore ale diminetii. Au avut de profitat firmele de transport, preturile afisate fiind duble.

UPDATE 10.30 Premierul Florin Citu spune ca protestul de la metrou este ilegal si ca i-a cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, sa ia masuri.

UPDATE 9.43 Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, despre protestul spontan al sindicalistilor Metrorex: "Santajul Mafiei a ajuns si la metrou. Asemenea gesturi sunt de netolerat"

UPDATE 8.52 Greva a dat peste cap circulatia la ore de varf pentru Capitala. Intre 7.00 si 9.00 dimineata, mii de oameni folosesc de obicei transportul cu metroul pentru a ajunge la serviciu.

UPDATE 8.48 Catalin Drula, ministrul Transporturilor, a catalogat greva de la metrou ca fiind "o actiune ilegala", sustinand ca miza este reprezentata de "afacerile oneroase cu inchirierea de spatii comerciale".

UPDATE 8.23 Societatea de Transport Bucuresti - STB SA a marit la maximum posibil parcul de vehicule, in special pe liniile care functioneaza pe trasee care asigura transportul intre statiile de metrou, chemand la lucru chiar si angajatii de la domiciliu.

Ei subliniaza, ca, din cauza actiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranta membrilor acestuia, care se aflau pe calea de rulare, liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

"Pe aceasta cale dorim sa adresam scuze bucurestenilor si ii rugam sa inteleaga ca, desi consideram actiunea sindicala nejustificata, nu putem risca viata unor oameni. De asemenea asiguram locuitorii Capitalei ca intreprindem toate actiunile legale la dispozitia noastra pentru a reporni activitatea metroului in siguranta", mai precizeaza reprezentantii Metrorex.

Două noi linii de metrou în București: transport rapid inclusiv în cele mai puțin dezvoltate cartiere din Capitală
Două noi linii de metrou în București: transport rapid inclusiv în cele mai puțin dezvoltate cartiere din Capitală
Transportul este suprasolicitat în București nu doar la suprafață, ci și în subteran. Nu de puține ori, imagini cu îmbulzelile de la metroul din Capitală au ajuns virale pe internet....
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
#metrou, #metrorex, #protest, #USLM, #sindicat , #eveniment