Mihai Necolaiciuc, fostul director CFR, va fi extradat in Romania

Joi, 17 Martie 2011, ora 19:21
4053 citiri
Mihai Necolaiciuc, fostul director CFR, va fi extradat in Romania

Mihai Necolaiciuc, fostul director al CFR, va fi extradat in Romania, anunta Ministerul Justitie, care a fost informat ca acesta nu va face recurs la ordinul de extradare emis de Departamentul de Stat American.

La data de 17 martie 2011, Ministerul Justitiei a fost informat de catre Departamentul de Justitie al SUA ca Mihai Necolaiciuc a anuntat instanta americana si Departamentul de Stat ca nu intentioneaza sa declare apel impotriva ordinului de extradare, se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei.

In aceste conditii ar urma ca Departamentul de Stat al SUA sa emita ordinul de predare efectiva, aceasta urmand a avea loc pe cale de cooperare politieneasca.

Necolaiciuc Mihai se afla in custodia autoritatilor americane, fiind arestat in vederea extradarii catre Romania, incepand cu data de 23 iunie 2009.

Necolaiciuc este trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale, in care este acuzat de fraudarea CFR.

Mihai Necolaiciuc a fost arestat, pe 18 iunie 2009, de agenti federali americani, in West Palm Beach, Florida, dar nu pentru acuzatiile care i se aduc in Romania, ci pe motiv de incalcare a legilor imigratiei. Fostul director CFR e acuzat oficial de un prejudiciu total de 111 milioane dolari in 16 dosare penale, detinea doua apartamente de 400.000 de dolari din City Place Tower.

Necolaiciuc va fi extradat

Necolaiciuc a devenit celebru dupa ce a cheltuit sume enorme din banii CFR-ului, prin achizitii inutile si aberante, la preturi de zeci sau chiar sute de ori mai mari. Asa au ajuns sa se cumpere pentru calea ferata costume de scafandru, trandafiri de 1 milion de euro sau suruburi cu milioane de lei vechi bucata. Cea mai absurda si costisitoare a fost insa modernizarea complexului Astoria din Snagov. Aici, doar pentru piscina s-au cheltuit 1.5 milioane de euro, in conditiile in care intregul complex este evaluat azi la 1.3 milioane de euro.

Necolaiciuc vrea sa se intoarca in Romania pentru a fi judecat

El a lasat in urma datorii ale CFR de 500 de milioane de euro. Necolaiciuc a anuntat, saptamana trecuta, ca nu va mai face recurs, sustinand ca stie ca acesta va esua. Fostul director al CFR mai avea inca doua cai de atac in Statele Unite, ceea ce ar fi intarziat extradarea sa cu cel putin un an.

L.S.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Comentarii