Ministrul Economiei, despre preturile mari de pe litoralul romanesc: "Daca vrei sa te duci intr-un club de fite, platesti pentru acel club de fite"

Miercuri, 15 Iulie 2020, ora 07:09
1405 citiri
Ministrul Economiei, despre preturile mari de pe litoralul romanesc: "Daca vrei sa te duci intr-un club de fite, platesti pentru acel club de fite"
FOTO Facebook/Virgil Popescu

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat ca pe litoralul romanesc sunt preturi pentru toate buzunarele, dar si ca proprietarii de aici vor sa castige bani multi intr-o perioada mai scurta de timp. Popescu a spus ca litoralul romanesc nu este unul ieftin, dar ca preturile nu sunt "o bariera" pentru romanii care vor sa isi petreaca concediile la Marea Neagra. "Daca vrei sa te duci intr-un club de fite din Mamaia, platesti pentru acel club de fite in Mamaia", a sustinut el.

"Atata timp cat cererea este mult mai mare decat oferta, ceea ce se intampla pe litoral in acest moment este o regula de piata, simplu, elementara, nu trebuie sa o inventam noi. Evident ca pretul nu este o bariera pentru romanii care vor sa se duca la mare. Exista preturi mari, exista clienti pentru acele preturi mari, pentru ca altfel nu ar exista preturile mari sau ar fi gol acolo, si exista preturi mai medii si preturi mai mici pentru oameni care nu isi permit acest lucru. Daca vrei sa te duci intr-un club de fite din Mamaia, platesti pentru acel club de fite in Mamaia. Eventual te duci intr-un club de fite din Mamaia, nu respecti regulile si, Doamne fereste, mai pleci imbolnavit de acolo. Acolo trebuie sa intelegem. Nu cred ca pretul pe litoralul romanesc, ca e mare stim toti, ca litoralul romanesc nu e un litoral ieftin, este o bariera in momentul de fata pentru turisti, in conditiile in care si turismul extern este afectat. Ati observat, Grecia, Bulgaria nu mai sunt deschise asa catre cetatenii altor state, impun anumite restrictii, teste, cozi in vama. Nu prea iti mai vine sa te duci in Grecia si atunci te duci pe litoralul romanesc. Acolo, pe litoralul romanesc, fiind si perioada mai scurta de litoral, evident ca proprietarii turismului vor sa castige aceiasi bani intr-o perioada mai scurta si atunci pretul e mai scump. Dar observ ca nu este o bariera in calea turistilor", a declarat Virgil Popescu, la Digi 24, marti seara.

Ministrul Economiei a adaugat ca isi doreste cat mai multi turisti romani si straini, in Romania, dar ca mai este de lucru la preturi si calitatea serviciilor.

"Imi doresc cat mai multi turisti in Romania si imi doresc si tot mai multi turisti straini in Romania. Mai avem mult de lucru, inclusiv preturile, calitatea serviciilor. Anul acesta e mai special", a afirmat Popescu.

Virgil Popescu a mentionat ca nu crede intr-o plafonare a preturilor sau o interventie a statului in turism.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motociclist prins cu 242 de kilometri pe oră pe drumul vechi care leagă litoralul de Capitală
Motociclist prins cu 242 de kilometri pe oră pe drumul vechi care leagă litoralul de Capitală
Un motociclist a fost suprins sâmbătă, 13 aprilie, circulând cu 242 km/oră pe drumul vechi care leagă litoralul de București. Conducătorul auto a fost depistat de polițiștii rutieri pe...
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
#ministrul Economiei, #litoral, #preturi , #eveniment