Moartea unei tinere romance a pus pe jar autoritatile din Republica Dominicana. Dovezile care il incrimineaza pe fostul iubit al fetei

Marti, 16 Februarie 2021, ora 05:00
8705 citiri
Moartea unei tinere romance a pus pe jar autoritatile din Republica Dominicana. Dovezile care il incrimineaza pe fostul iubit al fetei
Andreea Celea. FOTO Listin Diario

Autoritatile din Republica Dominicana investigheaza moartea unei tinere romance, Andreea Celea, care ar fi fost aruncata de la etajul opt al hotelului W&P situat in sectorul Bella Vista la 1 septembrie 2018.

Exista dovezi serioase ca Andreea ar fi fost ucisa, desi iubitul ei, Gabriel Villanueva Ohnona, principalul suspect, sustine ca ar fi vorba de o sinucidere.

Avand in vedere dovezile procurorilor, barbatul a fost arestat preventiv si se afla la Centrul de corectare si reabilitare San Pedro de Macoris, noteaza Listin Diario.

Legistul confirma ca e vorba de o crima

Procesul pe fond a fost reluat chiar zilele trecute, iar printre cei mai asteptati martori s-au aflat Glorimi Cambero, medicul legist care a cercetat conditiile in care a survenit decesul. El spune ca in mod sigur tanara romanca a fost ucisa si a adus ca argumente faptul ca pe bratele si pe gatul fetei existau urme care, explica Cambero, arata ca ea s-ar fi luptat cu cineva inainte sa cada de la inaltime.

"In mod cert vorbim despre rani capatate in lupta, cand s-a aparat. E exclusa varianta unei sinucideri, aici avem o crima", a spus Cambero, in fata magistratilor, conform sursei citate.

Totodata, expertul a demonstrat ca trupul neinsufletit al tinerei nu prezinta fracturi la nivelul membrelor inferioare, asa cum ar fi trebuit sa se intample daca ar fi cazut pur si simplu de la etaj. Asta pentru ca in mod normal, in cazul sinucigasilor care se arunca de la inaltime, picioarele sunt cele mai afectate pentru ca exista reflexul ca la aterizare sa incerce sa amortizeze cazatura.

Tot zilele trecute a depus marturie si expertul din cadrul Departamentului de Investigare a Infractiunilor si Infractiunilor de Inalta Tehnologie (Dicat) al Politiei Nationale, care se ocupa de procesarea imaginilor care au fost colectate de pe camerele de securitate ale hotelului.

El a indicat ca una dintre camere identifica ora exacta a caderii, deoarece camera a tremurat in momentul impactului.

Ce spune avocatul apararii

In timpul sedintei, apararea acuzatului Gabriel Villanueva, condusa de avocatul Plutarco Jaquez, a cerut instantei sa mearga la locul unde s-au produs evenimentele pentru a stabili ca probele date de Ministerul Public "nu au fost concludente". Ei sustin ca Villanueva nu a ucis-o pe Andrea Celea, ci ca a fost o sinucidere.

Ministerul Public il acuza pe Gabriel Villanueva ca a ucis-o pe Andreea Celea in evenimentele din septembrie 2018.

Exista si alte probe, pe langa cele prezentate de cei doi experti. La inceputul procesului, au fost discutate mai multe probe care faceau aluzie la amenintarea pe care Villanueva o reprezenta fata de tanara Andreea Celea. Procurorii au gasit inregistrari in care Andreea poate fi auzita spunand cat de periculos este fostul ei iubit si cum o urmarea.

Andreea Celea a avut o relatie de doi ani si 8 luni cu Gabriel Villanueva. In tot acest timp, familia fetei a trait un adevarat cosmar. Potrivit datelor existente, parintii fetei au fost nevoiti de nenumarate ori sa intervina pentru a-si salva fiica din mainile iubitului ei. Acesta obisnuia sa o bata din orice motiv si era extrem de gelos. De altfel, cu putin timp inainte ca tanara sa moara, in vara anului 2018, Villanueva primise un ordin de restrictie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Strangulatorul din Petroșani, prins după două luni. Abia fusese eliberat din închisoare. A stat după gratii pentru o crimă asemănătoare
Un bărbat de 57 de ani din Petroșani, condamnat în trecut pentru uciderea unei prostituate, a fost reținut, din nou, pentru crimă. Trupul victimei a fost găsit după două luni, pe un teren...
Anchetă ca în filme. Cum a fost prins suspectul în cazul cadavrului găsit lângă A1
Anchetă ca în filme. Cum a fost prins suspectul în cazul cadavrului găsit lângă A1
Principalul suspect în cazul femeii omorâte al cărei cadavru a fost găsit în apropierea autostrăzii A1 a fost depistat după seria IMEI a telefonului. Cetățeanul turc Cam Abdulkadîr a...
#andreea celea, #Glorimi Cambero, #crima, #Gabriel Villanueva Ohnona , #eveniment