„Monstrul din Como”, românul care a violat și ucis o fetiță, judecat în Italia. De ce nu e permis accesul publicului la proces

Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 03:05
10757 citiri
„Monstrul din Como”, românul care a violat și ucis o fetiță, judecat în Italia. De ce nu e permis accesul publicului la proces
Gabriel Marincat este judecat pentru o crimă deosebit de gravă. FOTO Fidelity House

A început procesul lui Gabriel Marincat, românul cunoscut în Italia ca „monstrul din Como”, după ce a ucis-o în bătaie pe fetița partenerei sale, nu înainte de a o viola.

Gabriel Marincat locuia împreună cu partenera sa la Cabiate (Como), iar de câțiva ani obișnuia să se drogheze. Tânăra, care avea un copil dintr-o altă relaţie, o fetiţă de un an şi 8 luni, știa de patima iubitului, însă acesta i-a promis că va abandona drogurile și se va dedica în totalitate familiei.

Treptat, el a reușit chiar să-i câștige încrederea, iar femeia a fost de acord să-și lase fetița în grija lui atunci când mergea la muncă, iar mama ei nu ajungea întotdeauna la timp să-și îngrijească nepoata.

Filmul unei crime înfiorătoare

Așa s-a întâmplat și în ziua fatală, anul acesta, pe 11 ianuarie. În timp ce partenera lui Gabriel s-a dus la slujbă, fetița a rămas pentru câteva ore în grija românului. Rămas singur cu fetiţa, românul de 25 de ani, s-a înfuriat că micuţa nu se mai oprea din plâns şi a luat-o la bătaie. A lovit-o la nesfârșit până când copila a început să vomite.

Exact atunci și-a făcut apariția bunica fetiței, care a sunat la 112, deși bărbatul i-a spus că deja a făcut el acest lucru. În realitate, pentru micuță s-a dovedit a fi prea târziu. A leşinat şi a început să respire tot mai greu din cauza loviturilor încasate, iar câteva ore mai târziu a murit, deşi un spital din Bergamo a trimis elicopterul pentru a o salva.

Luat la întrebări de anchetatori, românul a încercat să le explice anchetatorilor că fetița ar fi dat jos un reșou, care i-a căzut în cap. Nu a știut însă să explice când și cum s-a întâmplat acest lucru și nu a putut să explice nici de ce nu a apelat ambulanța. Ceva mai târziu, medicii care au eximinat micul trup neînsuflețit al copilei au descoperit ceva și mai scandalos. Probele au indicat faptul că fetița a fost violată în repetate rânduri şi bătută cu sălbăticie de românul care nu suporta să o audă plângând.

Ce spun anchetatorii

Potrivit Fanpage.it, autopsia a arătat fără echivoc că fetița a fost nu doar bătută cu bestialitate, ci și violată înainte de a fi ucisă. Examinând corpul micuţei, medicii au descoperit numeroase vânătăi la nivelul braţelor şi picioarelor, precum şi leziuni la spate şi cap. Cauza morţii a fost atribuită unui traumatism cranian violent.

Potrivit celor raportate de legist, pe corpul copilului au fost găsite şi răni atribuite violenţei sexuale. „A violat-o şi a bătut-o pe fetiţă în repetate rânduri şi a ucis-o în bătaie”, a fost concluzia anchetatorilor.

Procurorul care a preluat acest caz a considerat că micuţa a fost bătută în mod repetat şi nu numai pe 11 ianuarie, ziua morţii sale, iar cu câteva zile zile înainte de a fi ucisă, a fost și violată. Românul a fost apoi arestat sub acuzaţia de rele tratamente care au dus la moartea victimei şi violenţă sexuală, iar procesul a început zilele trecute.

Il Giorno scrie că Gabriel și-a recunoscut faptele în închisoare, dar nu a reușit să ofere o justificare. „Eram nervos”, ar fi spus în timpul interogatoriului.

Tactica folosită de avocații inculpatului

Procesul a început la Curtea de Assise, iar în premieră pentru această instanță are loc cu ușile închise. Motivația din spatele deciziei este că inculpatul nu este acuzat doar de omucidere voluntară, ci și de violență sexuală asupra unui copil mic, de aici rezultând și necesitatea de a exclude prezența oamenilor, notează Fidelity News.

În timp ce avocații românului încearcă să-și salveze clientul mergând pe ideea abuzurilor și a suferințelor la care acesta ar fi fost supus în copilărie, acuzarea mizează pe faptul că probele ar arăta fără echivoc că românul e vinovat.

Mai mult, unul dintre martorii care au depus mărturie, dealerul de la care inculpatul își cumpăra droguri, a spus că exact în ziua crimei s-a întâlnit cu Gabriel care era interesat de o sticlă de metadonă. Între timp, copila murise, însă asta nu l-a oprit pe român să-și apeleze dealerul de droguri. Acesta a dezvăluit că românul părea îngrijorat și supărat și că i-ar fi spus: „Am făcut un mare c....”.

La rândul ei, mama fetiței, Silvia Barni, susținută de mama ei, a povestit că l-a primit în casă pe român și a acceptat să aibă o relație cu el deși știa că se droghează. Acesta i-ar fi dat asigurări că lua metadonă pentru că voia să se oprească și ar fi jurat că nu a lovit-o și nu a atins-o pe fetiță și că nu a observat ca micuța să aibă vânătăi.

Procesul va continua cu o nouă înfățișare pe 10 noiembrie, când va fi rândul consultanților acuzării și al inculpatului. Ulterior, avocații apărării au anunțat că mama românului va depune mărturie, urmând să povestească despre abuzurile și violențele pe care le-a suferit fiul ei din partea tatălui său. Miza în acest caz ar fi solicitarea unei expertize psihiatrice, care ar putea să arate faptul că românul este și el o victimă a abuzurilor din copilărie, iar acest lucru ar putea reduce pedeapsa. Chiar și așa, el riscă să fie condamnat la închisoare pe viață.

Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni, 22 aprilie, în Italia, fiind acuzați de agresarea unor minori încarceraţi la Milano, iar alţi opt gardieni au fost suspendaţi....
Sora lui Mircea Badea a făcut anunțul neașteptat. Nu se mai poate trăi aici. Sunt jafuri cu kalașnikoave!
Sora lui Mircea Badea a făcut anunțul neașteptat. Nu se mai poate trăi aici. Sunt jafuri cu kalașnikoave!
Sora lui Mircea Badea, Naty, a anunțat pe rețelele sociale că nu se mai poate trăi în țara unde s-a mutat în 2021. Naty Badea, corespondent Antena 3, s-a mutat în 2021 în Italia,...
#gabriel marincat, #Italia, #crima, #viol, #fetita, #inchisoare, #proces , #eveniment
Comentarii
S
SidneyCratier
rank 1
Puneți, băăe...porkkovvani „monștrii din Buovvo” la subsol ass-ta.
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1