Monument dedicat lui Cristian Paturca, in Piata Universitatii

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 17:58
1697 citiri
Monument dedicat lui Cristian Paturca, in Piata Universitatii
Foto: Antena 3

Un monument dedicat fostului cantautor Cristian Paturca a fost dezvelit, vineri, in Piata Universitatii, in apropiere de kilometrul 0, de fiul acestuia Vlad Paturca si de presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries.

"Sunt trei luni de cand Cristian Paturca a plecat la ai nostri din decembrie. Cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit sa punem aici in locul unde s-a murit pentru libertate arma noastra: chitara lui Cristi Paturca si Vali Sterian", a spus liderul Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries.

El a afirmat ca fostul cantautor Cristian Paturca a fost mereu primul si cel care a deschis "scenariul si a fost intotdeauna la inaintare".

La randul sau, secretarul de stat pentru problemele revolutionarilor, George Costin, a spus ca o democratie nu se poate constitui decat pe adevar, minciuna neavand nimic de a face in aceasta constructie.

Secretarul general al Secretariatului pentru problemele revolutionarilor, Adrian Nicolaescu, sustine ca monumentul dezvelit vineri in Piata Universitatii este unul de reculegere care reprezinta foarte mult pentru toti revolutionarii din Romania.

El a sustinut ca se intentioneaza, la nivelul Secretariatului de Stat pentru problemele revolutionarilor, sa se parcurga un traseu prin toate orasele martir ale tarii, in care memoria lui Cristian Paturca sa fie recunoscuta si aplaudata.

Membri ai Asociatiei 21 Decembrie si simpatizanti ai cantautorului au aprins zeci de lumanari la monumentul dedicat acestuia.

La festivitatea de dezvelire a statuii a fost prezenta si sotia lui Cristian Paturca.

Toti cei prezenti au cantat in memoria cantautorului "Imnul golanilor".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#monument Cristian Paturca, #simpatizanti cantautor , #eveniment
Comentarii
Poza Cob
Cob
rank 5
Ce potrivit suna acum REFRENUL cantecului ,,NPPTI,, al lui Vali Sterian si acuzator, la adweresa USL.
Poza ghighi
ghighi
rank 5
O lacrima, o floare, o lumanare si o aducere aminte pentru ce ce a fost animator al spiritului revolutionar al tineretului Roman.