Motivul absurd pentru care 16 paturi noi de terapie intensiva stau nefolosite la Sectia ATI COVID a Spitalului CF Witting din Capitala

Marti, 23 Martie 2021, ora 17:55
3017 citiri
Motivul absurd pentru care 16 paturi noi de terapie intensiva stau nefolosite la Sectia ATI COVID a Spitalului CF Witting din Capitala

Spitalul Witting a devenit spital suport Covid pe 24 iulie 2020. Autorizatia sanitara de functionare, pe spital suport Covid, a fost obtinuta pe 19 august 2020, ulterior functionarii spitalului ca spital suport Covid.

News.ro noteaza ca in autorizatia se preciza ca Spitalul Witting trebuie sa aiba functionale 6 paturi de ATI. Aceste paturi nu au functionat decat incepand cu 3 octombrie 2020, ca urmare a eforturilor pe care le-au facut cativa doctori de la spitalul Witting.

Totusi, managerul si DSP-ul fac o noua autorizatie sanitara de functionare pe 22 octombrie, in care spitalul, din punctul de vedere al ATI-ului, trebuia sa functioneze cu 16 paturi de ATI. Care este problema acestor 16 paturi? Acesta este numarul de paturi pe care Spitalul Witting il avea dinainte de a deveni suport Covid si care a primit in iunie 2020 o investitie formidabila de peste 2 milioane de euro, in sensul ca toate au fost innoite, dotate cu 16 ventilatoare, 16 work flow - uri, in ideea ca o sa-l puna ca spital suport Covid.

Din 15 ianuarie, nu a mai functionat niciunul. De ce? Pentru ca paturile de ATI nu pot functiona bagate in priza, ca si cum ar fi un fierbator, o masina de spalat, ele trebuie intretinute si deservite de personal medical, de doctori, pe care Spitalul Witting nu i-a avut niciodata. Are doar 3 doctori angajati la ATI, dintre care doar 2 apti, iar al treilea este apt conditionat. Paturile de ATI in Witting pot functiona doar prin detasare de 5-6 medici, ca sa poata sa functioneze paturi de ATI Covid.

Pentru paturile de ATI care nu erau Covid, erau suficienti 3 doctori. Pentru operatiile care se faceau aici, inainte erau suficienti trei medici de ATI, dar pentru paturile Covid sunt necesari mult mai multi medici anestezisti, cel putin 6, 7, pentru 6, 7 paturi, sunt alte normative de personal. Din 15 ianuarie, nu a mai functionat niciun pat de ATI pentru ca aceste detasari de doctori ATI-sti nu au mai fost facute in Spitalul Witting.

Daca nu poti sa faci sectie Covid cu niciun pat, trebuie sa reinoiesti autorizatia, sa spui ca nu am cu ce, o autorizatie in care sa nu mai fie paturi de ATI, s-a mers pe burta, in care autorizatia nu concorda cu realitatea, iar acum, cand situatia generala impune necesitatea unor paturi noi de ATI, nu exista personal", a declarat intr-un interviu acordat News.ro, medicul Alexandru Gadea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Situație incertă în cariera lui Andy Murray
Situație incertă în cariera lui Andy Murray
Tenismanul britanic Andy Murray nu va suferi o intervenţie chirurgicală din cauza accidentării lui gleznă, în timp ce recuperarea lui progresează, deşi momentul revenirii lui la turnee este...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#paturi ATI, #spital COVID, #probleme , #eveniment