Motivul halucinant pentru care un român din Anglia și-a ucis soția cu foarfeca. „L-a anunțat că voia să-și tundă părul”

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 22:30
2808 citiri
Motivul halucinant pentru care un român din Anglia și-a ucis soția cu foarfeca. „L-a anunțat că voia să-și tundă părul”

Un român a fost condamnat în Marea Britanie la 21 de ani de închisoare după ce și-a înjunghiat mortal soția cu o foarfecă. Cazul i-a șocat pe britanici după ce românul a mărturisit că a ucis-o pentru că femeia intenționa să se tundă iar el nu a fost de acord.

Vasile Bratu, un român de 40 de ani rezident în Londra a fost pus sub acuzare după ce și-a ucis cu cruzime partenera, româncă și ea. Tragedia a avut loc în acest an, la data de 4 aprilie, în baia din apartamentul femeii de 50 de ani, anunța Poliţia Metropolitană din Londra. Potrivit sursei citate, victima locuia împreună cu agresorul într-un bloc din cartierul Plumstead.

Poliţiştii şi paramedicii au fost alertaţi la ora 2.18, printr-un număr de urgenţă, după ce femeia a fost descoperită în agonie, într-o baltă de sânge. „În ciuda eforturilor paramedicilor, victima a decedat în aproximativ o oră”, informau reprezentanții Poliției, care au precizat și că medicii legişti au stabilit cauza morţii ca fiind o plagă înjunghiată.

Victima, Constanța Bunea, locuia de trei ani în Londra, notează My London.

Le-a spus medicilor că soția a căzut pe foarfecă

„Cuplul era împreună de trei ani. Cei doi s-au întâlnit online chiar înainte ca doamna Bunea să se mute în Marea Britanie, la muncă, în august 2019. Bratu, tatăl a trei copii, depindea de veniturile doamnei Bunea pentru a trăi”, menționează sursa citată.

Cel care a sunat la numărul de urgență a fost chiar Bratu. El le-a spus paramedicilor că partenera sa a căzut pe o foarfecă, scrie Evening Standard. Însă ofițerii de poliție care au intervenit au observat că încuietoarea ușii de la baie a fost deteriorată, ceea ce le-a indicat că victima s-a închis acolo înainte de a fi ucisă, în încercarea de a scăpa de furia bărbatului.

Când pus în fața evidențelor a fost nevoit să recunoască, Vasile Bratu a susținut că totul a început după ce partenera sa l-a anunțat că voia să-și tundă părul, însă el nu credea că i s-ar potrivi. De aici a început un scandal care s-a terminat tragic.

După ce a fost arestat, bărbatul a spus că nu are idee cum a fost făcută rana mortală de 10 cm adâncime și a încercat să se ascundă în spatele barierei lingvistice.

Ulterior, în timpul procesului, Bratu a spus juriului că a lucrat ca traducător pentru comunitatea românească din momentul în care a ajuns în Marea Britanie.

O viață în spaimă

La rândul ei, procuroarea Emma Currie a vorbit despre viața celor doi parteneri și a dezvăluit că bărbatul obișnuia să se poarte urât. „Constanța Bunea a fost o mamă și o bunică iubitoare care s-a mutat în Marea Britanie pentru a oferi o viață mai bună familiei sale de acasă, din România. Vasile Bratu a forțat-o să aibă un stil de viață nefericit. A controlat-o și s-a folosit de ea pentru banii pe care îi câștiga. În mod tragic, ea nu a putut niciodată să recunoască situația ei și a spus familiei sale că era mulțumită lucrând într-o brutărie românească din Londra”.

La rândul ei, fiica victimei a spus în timpul procesului că mama ei avea frecvent vânătăi, dar că evita să vorbească despre problemele ei și încerca să lase impresia că are o viață liniștită și tihnită.

Un patolog le-a vorbit juraților și a declarat că agresorul avea o forță mare și că a folosit foarfeca pentru a-și ucide partenera.

Decizia instanței a fost luată joi, 21 octombrie. Inevitabil, Woolwich Crown Court l-a condamnat pe Vasile Bratu pentru crimă, iar acesta va executa o pedeapsă minimă de 21 de ani de închisoare.

Citeste si:
Ciolacu sare în apărarea lui Marian Neacșu, propus pentru funcția de secretar general al Guvernului: ”Condamnarea lui e depășită juridic”
Ciolacu sare în apărarea lui Marian Neacșu, propus pentru funcția de secretar general al Guvernului: ”Condamnarea lui e depășită juridic”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 1 decembrie, că își asumă propunerea privind numirea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului, deși a fost...
Alianța dintre PNL și PSD începe să se destrame încă din luna de miere. Alegerile anticipate, soluția fatală în cazul tradărilor din noua coaliție
Alianța dintre PNL și PSD începe să se destrame încă din luna de miere. Alegerile anticipate, soluția fatală în cazul tradărilor din noua coaliție
La câteva zile după învestirea guvernului Ciucă și semnarea acordului politic dintre PNL și PSD, cele două formațiuni par că au uitat de armistițiu și au revenit la vechile dușmănii....