Motivul pentru care un român execută un an de închisoare în Marea Britanie, deși nu a făcut decât să se apere

Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 22:10
6394 citiri
Motivul pentru care un român execută un an de închisoare în Marea Britanie, deși nu a făcut decât să se apere
Alexandru Nica a fost condamnat la scurt timp dupa ce soția i=a născut doi gemeni. FOTO York Press

Un român din Marea Britanie a fost condamnat de un tribunal din această țară după ce a bătut, împreună cu un conațional, trei britanici. Asta deși englezii au fost cei care au început scandalul cu remarci rasiste, iar apoi au trecut la agresiune fizică.

Un tânăr român a fost extrădat din România în Marea Britanie, pentru a fi judecat de tribunalul din Scarborough. Alexandru Nica a fost acuzat de vătămare corporală, după ce, împreună cu un conațional, a bătut trei englezi. El mai este acuzat și că s-a sustras justiției britanice, iar imediat după incident a plecat în țara sa, România, pentru a nu răspunde în fața judecătorului.

Între timp, însă, el a fost dat în urmărire, iar autoritățile britanice au obținut extrădarea lui Alexandru Nica.

A fost condamnat deși doar se apărase

Românul a fost judecat și condamnat la un an de închisoare cu executare, asta deși cei trei englezi au fost cei care au început scandalul cu remarci rasiste, iar apoi au trecut la agresiune fizică. În decizia judecătorului a contat faptul că românul nu s-a prezentat la primele înfățișări și a plecat în România, astfel că a fost nevoie să fie extrădat pentru a fi judecat în Marea Britanie.

„Un bărbat care a fugit în străinătate pentru a evita justiția britanică în urmă cu patru ani execută acum o pedeapsă cu închisoarea într-o penitenciar britanic.

Alexandru Nica a fost arestat în România la câteva zile de la nașterea fiilor săi gemeni, ținut în custodie și extrădat Marea Britanie, a declarat avocatul său, Anna Bond, Tribunalului York Crown”, informează York Press, care mai menționează că românul a fost extrădat în Anglia la 29 august 2021. Un al doilea român acuzat de el este încă fugar.

„Avocatul românului, Anna Bond, a încercat să-l înduplece pe judecătoril Simon Hickey, căruia i-a spus că Nica s-a întors în România ca să aibă grijă de tatăl său care avea demență.

Judecătorul nu a vrut să-i dea circumstanțe

Dar judecătorul Hickey a respins această explicație, spunând că Nica a părăsit în mod deliberat țara pentru a evita justiția. De altfel, magistratul nu a părut impresionat nici de faptul că cei care au provocat au fost englezii, care mai apoi au pretins că ei sunt victimele violenței românilor.

Avocatul acuzării a relatat ce s-a întâmplat. Potrivit spuselor sale, cei doi români vorbeau cu două femei pe o bancă din centrul orașului Scarborough la ora 4 dimineața, la 27 mai 2017. Atunci, au apărut trei bărbați, toți englezi, care au susținut că femeile erau „hărțuite” de români și a izbucnit o ceartă care a culminat cu o bătaie de stradă.

Românii s-ar fi dovedit a fi foarte violenți și i-au bătut cu cruzime pe cei trei britanici. De altfel, britanicii s-au ales cu răni serioase în urma conflictului și au depus plângere la Poliție. Cu toate acestea, ei nu au amintit nimic despre faptul că ei ar fi început scandalul și au negat că le-ar fi agresat insulte cu tentă rasistă românilor.

Citește și:
A vrut să își ucidă soția din cauza unui ordin de protecție. Fiica a reușit să o salveze în ultimul moment. Cât va sta bărbatul la închisoare
A vrut să își ucidă soția din cauza unui ordin de protecție. Fiica a reușit să o salveze în ultimul moment. Cât va sta bărbatul la închisoare
Un bărbat din Alba, judecat pentru tentativă de omor asupra soţiei şi lovirea fiicei sale, a fost condamnat definitiv la 11 ani de închisoare. Mircea H. a fost a fost acuzat de violenţă...
Un fost miner și-a ucis soția sfâșiind-o cu dinții din cap până în picioare. Crima feroce i-a adus 25 de ani de închisoare
Un fost miner și-a ucis soția sfâșiind-o cu dinții din cap până în picioare. Crima feroce i-a adus 25 de ani de închisoare
Un fost miner din Gorj, acuzat că și-a omorât soția lovind-o cu ferocitate și mușcând-o efectiv până la sânge, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, sentința tribunalului nefiind...