Naguma Medical anunta ca va transmite luni Ministerului Sanatatii 10 milioane de masti destinate persoanelor vulnerabile. Precizarile vin dupa ce premierul a spus ca va rezilia contractul

Luni, 24 August 2020, ora 12:55
3886 citiri
Naguma Medical anunta ca va transmite luni Ministerului Sanatatii 10 milioane de masti destinate persoanelor vulnerabile. Precizarile vin dupa ce premierul a spus ca va rezilia contractul
Foto: Unsplash

Compania Naguma Medical Supply SRL, castigatoarea licitatiei organizate de Ministerul Sanatatii pentru cumpararea mastilor sanitare destinate populatiei din categoriile defavorizate, va transmite luni ministerului de resort o cantitate de 10 milioane din aceste masti, se mentioneaza intr-un comunicat remis de societatea comerciala.

"In acest weekend, Ministerul Sanatatii, prin Directia de Sanatate Publica, a deschis noi centre pentru primirea mastilor medicale. Naguma va continua sa distribuie mastile pe parcursul saptamanii, 10 milioane fiind livrate chiar astazi. Mastile achizitionate vor fi distribuite gratuit de catre minister unui numar de 2,3 milioane de romani din categorii sociale defavorizate", se precizeaza in comunicatul Naguma Medical Supply SRL.

Parte a grupului InteRo, compania Naguma Medical Supply SRL a castigat licitatia organizata de Ministerul Sanatatii pentru livrarea unui numar de 115 milioane de masti tip 3 PLY, oferind cel mai mic pret, respectiv 0,64 RON plus TVA, pentru masti medicale cu certificat de garantie si calitate, potrivit comunicatului.

Incepand din luna martie, Naguma Medical Supply SRL a furnizat Romaniei si altor tari din Uniunea Europeana peste 30 de milioane de masti, se mentioneaza in comunicat.

Compania Naguma Medical Supply SRL apartine familiei de investitori canadieni Topolinski, prezenta in Romania de peste 13 ani si activand cu precadere in domeniul dezvoltarilor imobiliare, si care isi propune ca pe termen lung sa transforme societatea comerciala intr-un furnizor de masti si alte echipamente individuale de protectie pentru Europa de Est, conform comunicatului.

Declaratiile premierului

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminica, referindu-se la licitatia pentru mastile destinate persoanelor vulnerabile, ca va fi reziliat contractul daca cei care au castigat nu livreaza luni produsele.

Seful Executivului a explicat ca licitatia a fost contestata de trei firme, atat la CNSC, cat si in instanta, contestatiile au fost respinse si ulterior s-a trecut la semnarea contractului-cadru, apoi a celui subsecvent cu castigatorul.

"Castigatorul licitatiei avea obligatia ca, in termen de cinci zile, sa depuna scrisoare de garantie, urmand sa inceapa cele sapte zile de derulare a contractului. Suntem in situatia in care castigatorul licitatiei nu a depus in termenul de cinci zile, crezand ca beneficiaza de clauza de remediere care este inclusa in contractul respectiv. Saptamana urmatoare, Ministerul Sanatatii va lua o decizie care e foarte clara - rezilierea contractului in cazul in care luni nu vin cu mastile cei care au castigat licitatia si trecerea la firma de pe locul 2 pentru a livra mastile prevazute in contract. (...)

Am convingerea ca Ministerul Sanatatii va finaliza licitatia si mastile vor ajunge la persoanele vulnerabile pentru care am prevazut banii respectivi si i-am alocat din Fondul de rezerva al Guvernului", a spus Orban, la finalul unei vizite de lucru in Gorj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Trei lucrări ale pictorului român Adrian Ghenie, vândute la licitație pentru o sumă considerabilă
Trei lucrări ale pictorului român Adrian Ghenie, vândute la licitație pentru o sumă considerabilă
Trei lucrări realizate de Adrian Ghenie, dintre care două ce datează de la începutul carierei sale artistice, au fost adjudecate, joi seara, la suma totală de 107.750 de euro la licitaţia de...
Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian Mohammed Shia al-Sudani a făcut apel la reţinere în Orientul Mijlociu, luni, în timpul discuţiilor de la Washington, în contextul în care tensiunile dintre Iran şi Israel...
#masti, #minister, #premier, #licitatie, #persoane defavorizate, #coronavirus , #eveniment