Nastase si Tariceanu il vor pe Carol I in Casa Poporului

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 20:14
3402 citiri
Nastase si Tariceanu il vor pe Carol I in Casa Poporului
Foto: Arhiva

Bustul de bronz al Regelui Carol I, donat de Regele Mihai Parlamentului, ar trebui sa fie amplasat pe unul din holurile Casei Poporului, au propus Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu.

Motivul invocat de deputatii Nastase si Tariceanu? Palatul Parlamentului e rece si trist pentru ca nu are suficiente lucrari de arta, informeaza Evenimentul Zilei.

"Consider ca noi, in aceasta cladire, trebuie sa adapostim tot ceea ce este legat de istoria Romaniei, prezentul il reprezentam noi, prin statuile noastre vii, care sunt aici si unii dintre noi au chiar si niste fotografii, deja, pe unii dintre peretii cladirii", a spus Nastase, facand referire la pozele cu fostii presedinti ai Camerei Deputatilor si ai Senatului.

"Sa vedem unde il punem! Nu stiu, daca e posibil sa gasim, de indata, un loc, ar fi chiar foarte bine. Nu are rost sa ne speriem de Carol I. Nici nu mai traieste! Eu cred ca a facut o multime de lucruri pentru statul roman, pentru Parlament, deci eu chiar ca lucrul acesta nu face decat sa consolideze rolul Parlamentului.

Si acum, cladirea asta a fost considerata, intotdeauna, foarte rece, pentru ca nu a avut suficiente lucrari de arta", a mai spus Nastase, propunandu-le liberalilor sa gaseasca un alt loc pentru statuia lui Bratianu.

"Eu cred ca nu putem sa fim impotriva si sa acceptam ca dansii il down-claseaza pe Bratianu, pentru o amplasare, acum, a lui Carol I! Si sa gasim, atunci, un loc pentru Bratianu", a spus, ironic, Nastase.

"Tu ma ajuti sau ma incurci, acum?", a replicat Tariceanu. "Ai vazut ca te-am ajutat! Si chiar vreau sa gasim o solutie", a raspuns Nastase, explicand ca a glumit putin.

"Cladirea asta are o mare problema, ca este atat de trista. Si eu, de exemplu, am fost foarte bucuros ca, in momentul in care m-am gasit aici, in calitate de lider de grup, si mi-am amenajat un birou, m-am dus la Muzeul Parlamentului, unde am gasit niste lucrari de pictura absolut superbe, care ar face pe oricine invidios sa le aiba si le-am pus in biroul meu si arata mai uman", a povestit Tariceanu.

Liderul deputatilor PNL a cerut ca dezvelirea bustului lui Carol I sa se faca dupa sedinta solemna, programata pentru 25 octombrie, in care Regele Mihai se va adresa Parlamentului cu ocazia implinirii a 90 de ani.

"Va mai spun inca o data, va pot garanta ca discursul va fi unul incredibil de scurt, in comparatie cu discursurile politice, care se mai tin, cateodata, in Parlament, deci e timp, nu incomodeaza cu nimic, nu se suprapune peste programul nostru si cred ca ar fi un gest de curtoazie sa punem acest bust la P1, cred ca nu este o problema de amplasare, este loc suficient. Este atat de mare spatiul, ca noi am putea sa facem si o parcare, aici, pe holul de la P1", a mai spus Tariceanu.

Un bust al regelui Carol, dezvelit la Parlament, martea viitoare

Bustul regelui Carol I va fi dezvelit la Parlament, in data de 25 octombrie, cu ocazia sedintei solemne dedicate regelui Mihai, a anuntat, marti, deputatul Dumitru Pardau dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Nastase Tariceanu Carol I, #bust bronz Carol I, #Carol I Hohenzollern Sigmaringen, #Mihai bust Carol I , #eveniment