Nelu Tataru despre scenariile transmise gresit catre Presedintie: "Vina este a noastra!"

Sambata, 08 August 2020, ora 17:20
3816 citiri
Nelu Tataru despre scenariile transmise gresit catre Presedintie: "Vina este a noastra!"
Foto: Hepta.ro

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, sambata, la Iasi, ca vina privind scenariile transmise eronat de catre presedintele Klaus Iohannis ce vizau desfasurarea noului an scolar apartine Ministerului Sanatatii.

"Toate scenariile au fost lucrate intr-o comisie formata din specialisti de la Ministerul Educatiei, Ministerul Sanatatii, prin INSP. Evaluarea, pregatirea acelor scenarii, au fost transmise eronat catre Presedintie si atunci vina este a noastra", a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, intro conferinta de presa sustinuta la Iasi.

Presedintele Klaus Iohannis a venit joi cu clarificari privind conferinta de presa sustinuta cu o zi inainte, in care a aparut o eroare in legatura cu formula de calcul pe baza careia sunt stabilite cele trei scenarii - verde, galben si rosu ce vizeaza desfasurarea invatamantului preuniversitar din data de 14 septembrie.

Seful statului si-a cerut scuze pentru eventualele confuzii rezultate din declaratiile sale.

Administratia Prezidentiala a precizat ca "informatia corecta este urmatoarea: criteriul epidemiologic in functie de care scolile se vor incadra in scenariile "verde", "galben" sau "rosu" este numarul total de cazuri noi inregistrat in ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea in care se afla scoala, si nu media zilnica de imbolnaviri pe ultimele 14 zile, asa cum a fost initial comunicat de catre Presedintele Romaniei".

De asemenea, metoda de calcul este stabilita de specialistii Institutului National de Sanatate Publica si reprezentantii Ministerului Sanatatii si subliniem ca nu a fost comunicata corect Administratiei Prezidentiale de catre Ministerul Sanatatii.

"Presedintele Romaniei isi cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicarii formulei de calcul eronate", mai transmite Administratia Prezidentiala.

Klaus Iohannis a anuntat miercuri ca anul scolar preuniversitar va fi deschis pe 14 septembrie si a prezentat trei scenarii dupa care vor functiona scolile, in functie de evolutia pandemiei de coronavirus.

"Aceste trei scenarii sunt scenariul "verde", care inseamna ca in localitatea respectiva e mai putin de o persoana in medie in ultimele 14 zile detectata cu COVID-19; scenariul doi, care inseamna scenariul "galben", intre unu si trei persoane detectate in medie zilnica in ultimele 14 zile, si scenariul trei, "rosu," cand in media ultimelor zile au aparut mai mult de trei bolnavi noi in localitatea respectiva", a spus seful statului.

Intrebat de presa daca este vorba de cazuri noi la mia de locuitori, Klaus Iohannis a raspuns: "Este vorba de cazuri noi din media ultimelor 14 zile per mia de locuitori".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi, la peste 8 ani de la Colectiv. Se așteaptă aprobarea Ministerului Sănătăţii
A fost înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi, la peste 8 ani de la Colectiv. Se așteaptă aprobarea Ministerului Sănătăţii
Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a înfiinţat Registrul Naţional Unic al...
Tudor Chirilă, atac dur la adresa Ministrului Sănătății, pe tema spitalului construit de Dăruiește Viață: ”Ați ales partea greșită a societății?”
Tudor Chirilă, atac dur la adresa Ministrului Sănătății, pe tema spitalului construit de Dăruiește Viață: ”Ați ales partea greșită a societății?”
Actorul Tudor Chirilă a lansat, luni, 15 aprilie, pe Facebook, un atac dur la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, despre care spune că este „partenerul fie și involuntar al...
#scenarii, #educatie, #Presedintie, #vina, #asumare, #ministerul sanatatii , #eveniment