Propunerea lui Nicușor Dan pentru organizarea marșului Bucharest Pride. Pe Calea Victoriei, dar cu un număr infim de participanți

Luni, 09 August 2021, ora 14:02
4190 citiri
Propunerea lui Nicușor Dan pentru organizarea marșului Bucharest Pride. Pe Calea Victoriei, dar cu un număr infim de participanți
Marșul Bucharest Pride FOTO Facebook/ Feminism România

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a propus ca marșul Bucharest Pride să fie organizat sâmbătă, 14 august, pe Calea Victoriei, dar cu un număr foarte mic de particinați.

Reprezentanții Asociației Accept se întâlnesc luni, 9 august, la ora 14.00, cu reprezentanții Primăriei Municipiului București, pentru a discuta din nou despre organizarea marșului Bucharest Pride, în speranța că vor cădea de acord.

Nicușor Dan, care este în concediu, a transmis reprezentanților PMB propunerea sa pentru derularea evenimentului.

Primarul dorește să aprobe solicitarea Asociației ACCEPT pentru organizarea marșului „Bucharest PRIDE”, pe data de 14 august 2021, cu un număr de maximum de 500 de participanți, pe traseul solicitat de către organizatori, adică Piața Victoriei – Calea Victoriei – Piața Universității.

De asemenea, a propus suspendarea proiectului „Străzi Deschise” pentru ziua de 14 august și reluarea lui începând de a doua zi, din 15 august.

ACCEPT nu dorește rute alternative nesigure pentru Bucharest Pride

Toate autorităţile trebuie să înţeleagă că drepturile noastre fundamentale nu se negociază”, mai precizează asociaţia.

„Astăzi, de la ora 14:00, ne vom duce din nou la Primăria Muncipiului Bucureşti (PMB) pentru a discuta despre măsurile de siguranţă în vederea organizării Marşului Bucharest Pride pe Calea Victoriei, un eveniment cu 15 ani de istorie, care celebrează iubirea şi libertatea.

Rămânem fermi pe poziţii şi nu vom accepta nicio altă rută alternativă nesigură pentru participanţi sau care ne va readuce în conul de umbră din care ne-am zbătut să ieşim în ultimii 20 de ani post abrogarea Articolului 200. Toate autorităţile trebuie să înţeleagă că drepturile noastre fundamentale nu se negociază. Sâmbătă, 14 august, începând cu ora 17, ne revedem pe Cale Victoriei.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti i-a invitat pe reprezentanţii Asociaţiei ACCEPT pentru luni, ora 14.00, la o nouă rundă de discuţii. PMB a mai făcut vineri precizări cu privire la evenimentul organizat de Noua Dreapta şi anume că „solicitarea Partidului Noua Dreaptă, formulată cu multă vreme înaintea celei transmisă de ACCEPT, îndeplineşte dispoziţiile legale referitoare la numărul maxim de participanţi, respectiv 500 şi, de asemenea, traseul pe care aceştia îl vor parcurge este Piaţa Victoriei- Piaţa Romană-Piaţa Universităţii- Piaţa Unirii, fără a se intersecta cu zona în care se desfăşoară un alt eveniment, respectiv «Străzi deschise»”.

#mars, #bucharest pride, #Asociatia Accept mars LBGT, #NIcusor Dan , #eveniment