O alta retea de sclavie: Zeci de minori maltratati si pusi sa munceasca 17 ore pe zi, in Covasna (Video)

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 11:16
4728 citiri
O alta retea de sclavie: Zeci de minori maltratati si pusi sa munceasca 17 ore pe zi, in Covasna (Video)

Dupa ce, joi, s-a descoperit o retea de sclavie in Galati, procurorii DIICOT au anuntat, vineri dimineata, o alta, de aceasta data in Covasna.

25 de persoane, printre care 8 copii cu varste intre 12 si 16 ani, au fost tinute 18 zile la o ferma, unde erau maltratati si pusi sa lucreze 17 ore pe zi in comuna Zabala, sat Peteni, anunta DIICOT.

Micutii erau pusi sa doarma langa porci, iar patul lor era reprezentat de cateva scanduri si paie. Acolo era mucegai si igrasie, iar in timpul noptii apareau gandaci, soparle si sobolani, precizeaza Digi 24.

Retea de sclavie la stanele din Galati: copiii erau maltratati, iar femeile violate

Celw 25 de persoane au primit in prima zi doar doua paini si un baton de parizer pe care trebuia sa il imparta. A doua zi, gruparea respectiva le-a trimis la cules de cartofi timp de 17 ore, unde nu aveau voie sa se ridice, sa bea apa sau sa manance. Nu aveau voie nici sa vorbeasca intre ele.

Minorii proveneau din familii sarace din judetele Bacau si Iasi.

Cei trei suspecti, Nita Ghe. Gheorghe - 37 de ani, Panaite Catalin - 34 de ani si Nita I. Gheorghe - 54 de ani, au fost retinuti pentru 24 de ore, vor fi dusi in fata instantei cu propunerea de arestare preventiva.

Romania TV anunta ca respectiva retea se intindea si in Europa. Se pare ca minorii ajungeau in Germania, Anglia si Olanda.

Joi, o alta grupa de sclavie a fost descoperita in judetul Galati. Reteaua infractionala racola copii, femei si barbati care erau tratati ca niste sclavi, erau pusi sa munceasca la stana fara a fi hraniti, erau batuti si inchisi in beciuri.

#retea scalvie Covasna minori, #retea sclavie Covasna, #retea sclavie copii maltrati , #eveniment