O altfel de revista a presei. Esential in 7-8 august 2020

Luni, 10 August 2020, ora 09:31
3247 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 7-8 august 2020
Foto: Pixabay

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa ziua de azi, informatii selectate de Paul Alexandru.

ROMANIA NOASTRA

-> Imagini ingrozitoare filmate in subsolul Clinicii de Neurologie a Spitalului Judetean Cluj: "Gunoiul si mucegaiul au peste 100 de ani"

-> Timis: Un pacient bolnav de Covid-19 a bruscat o asistenta si amenintat ca se arunca pe geam. Desi este internat la ATI, el va pleca acasa "pe semnatura". Fata nevazuta a COVID la Iasi: tentative de sinucidere si agresiuni la adresa medicilor.

-> Mamele sunt separate de bebelusi zile intregi dupa nastere, pentru ca DSP Suceava nu lucreaza in weekend. Raspunsul oficial: "Asta e programul institutiei"

-> Drama bolnavilor de cancer, dublata in pandemie. Medic: Multe spitale non-Covid nu vor sa se ocupe de ei.

-> Preotul din Letea Veche care si-a batut nevasta in centrul Bacaului este trimis de mai marii bisericii sa se pocaiasca. Acesta, acuzat ca si-ar fi agresat sotia in strada, nu ar fi la prima abatere.

-> Scoala intre "da" si "ba", o mare bataie de cap. De la vacile si toaletele din curte, la tabletele care ii sperie pe parinti.

-> Usor, usor, dispar orase intregi din Romania. Doua dintre cele mai mari orase din judetul Gorj risca sa ramana pustii.

-> Harta clanurilor interlope din Bucuresti. Cine controleaza lumea subterana si cum sunt impartite teritoriile. Sfidarea clanurilor continua: petrecere cu 100 de lideri interlopi in clubul "Kundalini" din Tei, iar Politia spune ca n-au fost probleme.

-> Revolta unui "mascat", nemultumit ca oamenii legii pazesc priveghiul liderului clanului Duduianu: "Au aparut cumetriile, sefii politiei mananca din palma lumii interlope"

MAI PUTINI BANI

-> Alesii din conducerea Camerei Deputatilor au in subordine o institutie despre care unii nu stiu ca exista si nu stiu ca o finanteaza cu milioane de lei. Este vorba despre Institutul Roman pentru Drepturile Omului.

-> Directorii DSP-urilor vor primi sporuri de 40%, iar functionarii de 30%, pe perioada starii de alerta. Ordonanta a fost adoptata de Guvern.

-> PMB anunta ca are conturile blocate. Istoricul dosarului Constanda; cum s-a ajuns la situatia actuala in care Primaria Capitalei are conturile blocate si trebuie sa ii plateasca 115 milioane de euro omului de afaceri Costica Constanda

MAI MULTA POLITICA

-> Dupa atacul la Nicusor Dan, Cozmin Gusa continua afirmatiile homofobe: "Nu as vota si nu as recomanda ca lider o persoana cu orientare homo sau bisexuala"

-> Ministrul Mediului a spus despre jurnalistul Recorder care a investigat taierile ilegale de padure ca "face politica".

-> Dupa ce a acuzat institutii ale statului de implicare in traficul de minori, o fundatie sustine ca ministrul muncii i-a facut o vizita de "intimidare".

-> Inca un transfer de la PSD la PNL: Primarul care l-a "potolit" pe tanarul care l-a infruntat pe Dragnea la un miting de anul trecut

-> Ministerul de Interne, precizari dupa inmormantarea lui Emi Pian: "Efectivele MAI si-au facut datoria. S-a gestionat eficient situatia"

NICIO JUSTITIE

-> Justitia paralela nepublica din Camera preliminara si noua metoda de tergiversare a proceselor. Zeci de dosare zac cu anii la Camera Preliminara, cele mai cunoscute fiind "Mineriada", "Revolutia" si "Mediafax" (Adrian Sarbu").

-> Avocatul Poporului ataca, din nou, la CCR legea carantinei.

OPINIA ZILEI: Deruta unei generatii. Cum navigam intre performanta si corectitudine politica - Robert Gabriel Ciobanu

Reprimarea presei anti-Putin se accentuează după moartea lui Navalnîi: Cinci jurnaliști ruși au fost arestați în toiul nopții VIDEO
Reprimarea presei anti-Putin se accentuează după moartea lui Navalnîi: Cinci jurnaliști ruși au fost arestați în toiul nopții VIDEO
Cinci jurnalişti care lucrează pentru media independente au fost arestaţi miercuri seara şi joi în Rusia, unde represiunea împotriva oricărei contestări a puterii se amplifică, informează...
Pierdere mare pentru presa românească. O reputată jurnalistă a pierdut lupta cu boala
Pierdere mare pentru presa românească. O reputată jurnalistă a pierdut lupta cu boala
Eugenia Cristea a fost ani de zile redactor șef adjunct la cotidianul Evenimentul Zilei și coordona secțiile Social, Sindicate, Sănătate, Mass-Media și, cu experiența pe care o avea, a...
#Revista, #presa, #politica, #opinie, #juridic, #economic, #social , #eveniment