O altfel de revista a presei. Esential in 12 noiembrie

Vineri, 13 Noiembrie 2020, ora 07:14
3597 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 12 noiembrie
FOTO Pixabay

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa ziua de azi, informatii selectate de Paul Alexandru.

ROMANIA NOASTRA

➤ Comisia Europeana, despre Romania: Trecerea la invatamantul la distanta risca sa agraveze inegalitatile deja mari.

➤ Scolile raman inchise, insa autoritatile permit organizarea de cursuri sau workshop-uri la interior cu maximum 25 de persoane.

➤ Unul din patru tineri din Romania nu munceste si nu studiaza - oficial guvernamental.

3 8,6% dintre romani nu s-ar vaccina anti-Covid. 30% ar astepta efectul asupra altora.

➤ Sondaj: 32,6% dintre romani nu au gasit anul acesta un medicament de care aveau nevoie.

5 asistente medicale scolare au refuzat sa lucreze la Serviciul de Ambulanta local, unde ar fi trebuit sa recolteze probe COVID.

➤ Cum motiveaza CJ Buzau faptul ca niciun spital din judet nu are aparat de testare PCR: Nu a identificat un spatiu unde sa instaleze aparatul si nu are personal.

➤ La spitalul "Nasta", din 44 de pacienti COVID intubati au supravietuit 2. In majoritatea spitalelor din Romania, sansele de supravietuire la pacientii intubati invaziv sunt foarte mici.

➤ Mii de doctori care trateaza bolnavi COVID risca puscaria. Doar 4 specializari, acoperite de lege.

DSP Sibiu a sunat familia unui barbat mort de COVID pentru a intreba cum se simte pacientul.

➤ Dupa ultima tentativa de sinucidere, un barbat din Vaslui a primit ajutor de la sistemul de sanatate: a luat Covid din spital.

➤ Arhiepiscopia Sucevei si-a facut firma de asigurari, iar apoi a obligat parohiile sa-si asigure bunurile doar la ea.

Dosarul cu sina revine in plina campanie de digitalizare: Autoritatea Nationala pentru Cetatenie accepta cererile doar daca sunt depuse fizic, in dosar de plastic cu sina.

➤ Aproximativ 1000 de blocuri/imobile din Capitala au ramas joi fara apa calda/caldura din cauza avariilor, a lucrarilor programate sau a furnizarii agentului termic sub parametri.

➤ In cea mai saraca asezare din Romania, parintii au reactionat cand fetita lor de 10 ani a fost violata si a primit doua gume de mestecat ca sa taca.

MAI PUTINI BANI

Spor de calculator pentru profesori, cerut Guvernului de sindicatele FSLI. Argumentul: expunerea la radiatiile emise de dispozitivele personale folosite in activitatea profesionala.

➤ Recorder: Adrian Ionel a devalizat Compania Nationala "Unifarm" S.A. ani de zile. El controla compania detinuta de Ministerul Sanatatii - Romania, iar prietenul lui din copilarie colecta banii de-acolo printr-o firma fantoma care a trait exclusiv din contractele semnate de Ionel.

➤ Organizatia Salvati Copiii si medici neonatologi din Romania avertizeaza ca s-a redus drastic bugetul alocat sectiilor de nou-nascuti si ca rata mortalitatii va creste.

➤ Compania de Investitii si Administratia Unitatilor de Invatamant Preuniveristar Sector 1 au atribuit contracte de peste 150 mii euro unei firme fara angajati.

➤ Achizitii ascunse in pandemie: peste jumatate de milion de lei pentru echipamente COVID-19 de la sectorul 4 a ajuns la o firma cu datorii, fara experienta.

Spitalul Floreasca este obligat de instanta sa-l despagubeasca pe Mircea Beuran. El a fost demis de la sefia Sectiei de chirurghie, dupa cazul femeii arse pe masa de operatii.

MAI MULTA POLITICA

PSD Dambovita cere interzicerea sloganului "O Romanie fara hotie" motivand ca instiga la ura si xenofobie.

Biroul Electoral de Circumscriptie Dambovita a decis joi interzicerea in judet a folosirii de catre USR-PLUS a sloganului "O Romanie fara hotie", pe motiv ca acesta are "un pronuntat caracter defaimator", fiind de natura sa induca in eroare electoratul.

Reactia reprezentantei PNL in BEJ Dambovita, acuzata c-a votat cot la cot cu PSD pentru interzicerea sloganului "O Romanie fara hotie": "Am respectat legea"

➤ Biroul Permanent al Senatului, convocat la ora 12:00, nu a mai avut loc din lipsa de cvorum. Initiativa "Fara penali" nu mai intra la vot / La sedinta au participat doar doua persoane: una de la PSD si reprezentantul USR / De ce a boicotat PNL sedinta.

PNL spune ca a boicotat sedinta conducerii Senatului pentru ca n-are incredere in PSD: "Groparul justitiei" de abia asteapta sa voteze impotriva proiectului "Fara penali"

Cazanciuc: USR sustine in scop electoral "Fara penali". De fapt, vrea sa-l scape pe "penalul" Barna.

➤ Un traseist pe ruta PDL-PSD-Pro Romania-PNL, numit secretar de stat in Guvernul Orban / A fost omul de incredere al baronului pesedist de Neamt, Ionel Arsene / Bonus: A semnat angajament cu Securitatea in liceu.

Marcel Vela: "Am un mesaj si pentru interlopi, ca sa nu mai spun ca suntem cu ochii pe ei, o sa le spun doar atat - ramane cum am stabilit".

➤ Procurorii DIICOT sunt suparati ca ministrul de Interne Marcel Vela a "confiscat politic" operatiunea de amploare impotriva interlopilor, denumita generic "Ziua Z", pe care fostul sef al DIICOT, a lansat-o si in 2018.

➤ Premierul Orban, obligat de instanta sa achite 446 lei zilnic pana la repunerea in functie a fostului subprefect de Cluj.

NICIO JUSTITIE

➤ Decizie surprinzatoare in dosarul Hexi Pharma. Magistratii reiau cercetarea judecatoreasca, dupa ce initial scosesera procesul in pronuntare.

➤ Beat, a furat o masina si a lovit doi copii. Judecatorii l-au iertat.

➤ Birchall, revoltata dupa anularea unor interceptari: "Deciziile CCR pot opera ca adevarate amnistii si gratieri".

OPINIA ZILEI: Maia Sandu. Revolutie morala in Bloodlands si fragilitatea fizica - Stefan Tutuianu

Rubrica "O altfel de revista a presei" este realizata in fiecare zi, de duminica pana joi, si poate fi citita exclusiv pe Ziare.com.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Doliu în presa sportivă din România. A murit la 45 de ani unul dintre cei mai talentați fotografi
Doliu în presa sportivă din România. A murit la 45 de ani unul dintre cei mai talentați fotografi
O veste tristă a lovit presa sportivă din România, fostul fotograf Alexandru Hojda decedând la vârsta de 45 de ani. Alex Hojda a fost considerat unul dintre cei mai talentați fotoreporteri...
#Revista, #presa, #esential, #politica, #Justitie, #opinie , #eveniment