O altfel de revista a presei. Esential in 7 iulie 2020

Marti, 07 Iulie 2020, ora 22:30
3594 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 7 iulie 2020
Foto: Pixabay

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa ziua de azi, informatii selectate de Paul Alexandru.

12 ani pentru un proces de viol, de 6 ori mai multe legume importate fata de 2019 si locul I in UE la mame minore. Toate titlurile, in articol:

ROMANIA NOASTRA

-> "In Romania deciziile privind reforma traficului au fost luate mai ales politic si au iz electoral, in loc sa fie gandite strategic"

-> Romania, tara producatoare de legume, a importat in 2019, de 6 ori mai mult decat a exportat.

-> Romania a ajuns sa fie principala tara de destinatie pentru romanii exploatati la munca sau sexual. Din aproape sapte sute de victime ale traficului de persoane in Romania, in 2019, 74,2% au fost exploatate sexual, conform unor statistici eLiberare.

-> Analiza: 4 din 10 scoli din mediul rural au grupuri sanitare situate in curte, fara apa curenta si canalizare.

-> Salvati Copiii: Un sfert dintre mamele sub 18 ani din Uniunea Europeana traiesc in Romania. Cum a ajuns Romania campioana Europei la mame minore.

->Profesor trimis in judecata pentru pornografie infantila si act sexual cu un minor. Victima i-a cazut chiar o eleva.

-> Ramnicu Valcea: Adio, distantare sociala, cand vin ajutoarele sociale! Imbulzeala, de la 3:00 dimineata, pentru faina, ulei, conserve si periute de dinti.

JUSTITIE OARBA

-> 12 ani a durat procesul fetitei de 11 ani despre care magistratii au spus ca a consimtit sexul cu un barbat de 52 de ani. Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe agresor pentru viol, reducandu-i pedeapsa initiala, de la 5 ani de inchisoare, la 3.

-> Dupa ce primarul din Sinaia i-a dat o locuinta, prim-procurorul Daniel Ghita a inchis un dosar in care era acuzata de furt firma edilului, a mamei si a surorii lui.

CCR declara neconstitutionale doua articole care privesc atributiile Sectiei Speciale. Unul dintre acestea i-a salvat pe fostii deputati PSD: Ghita, Hrebenciuc si Adam.

MAI PUTINI BANI

-> Ilie Sarbu si-a luat apartament de doua milioane de lei. Fiica Daciana i-a donat un milion.

-> Asociatiile de pensionari anunta proteste daca Guvernul nu mareste pensiile.

-> Fost consilier in Ministerul Mediului a recunoscut ca a luat mita 1,3 milioane de lei. Ce avere detine Gheorghe Tuluc.

-> Deputata PSD Andreea Cosma a dat imprumuturi de 256.000 Euro din surse neclare unor "persoane fizice"

-> Ministerul Finantelor a imprumutat de pe pietele externe inca 3,3 miliarde de dolari, cu scadenta pe 10 si 30 de ani.

MAI MULTA POLITICA

-> Doi deputati PSD au fost amendati de politisti pentru ca nu purtau masti de protectie in interiorul unui fast-food, iar cand li s-a atras atentia, i-au injurat pe oamenii legii. Ce le-au spus cei doi deputati PSD politistilor: "Nu va cunoasteti locul in ierarhie. Am eu grija sa vorbesc cu Coarna sa aiba grija de voi!"

Irinel Ioan Stativa, unul dintre cei doi scandalagii, a vorbit 15 minute in Parlament, in 10 ani.

-> Parchetul General a clasat dosarul in rem deschis dupa ce senatorul PNL Vergil Chitac s-a infectat cu Covid-19

-> Mai multe firme de salubritate care ridica gunoaie din Ilfov si Bucuresti le descarca pe o rampa de transfer aparuta in zona de nord a Capitalei, in conditii suspecte. Firma care o detine a declarat in documente ca in jurul rampei sunt doar terenuri virane, desi in imediata apropiere se afla un ansamblu rezidential in constructie si o pista de karting. Unul dintre asociatii firmei care opereaza statia de transfer a fost membru in PSD Ilfov, iar sefa institutiei care i-a dat autorizatia a avut-o ca director de cabinet pe sora Gabrielei Firea.

-> Primarul PSD al Sectorului 1 l-a bruscat pe Marian Ceausescu. Pentru a continua show-ul grotesc, Tudorache a sunat pentru intariri, la nimeni altul decat Miron Cozma.

-> Un consilier local PSD a redistribuit un fake news cu Mia Khalifa, celebra actrita din filme pentru adulti, care era prezentata ca "eleva de 10 la Bac".

-> Amendamentul USR cu votul vreme de doua zile a fost respins / Amendament PSD admis: Partidele vor putea folosi subventiile in campanie, lucru interzis in prezent de lege.

-> Mafia imobiliara. Functionara la Impozite si Taxe sector 1 semnala imobile nelocuite. Ea si alte trei persoane au fost trimise in judecata de DNA.

-> Primarul George Scripcaru si ministrul Alexe sfideaza legea: cei doi au vizitat Universitatea Transilvania, in spatiu inchis, fara masti de protectie.

-> Deputatul Marian Cucsa a trecut la Partidul Republican. In trecut s-a mai perindat pe la PC, ALDE si Forta Nationala.

OPINIA ZILEI: Firea, primarul care fuge de bucuresteni.

Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
#Romania, #justitia, #PSD, #USR, #CCR , #eveniment