O altfel de revista a presei. Esential in 6 august 2020

Vineri, 07 August 2020, ora 00:22
2951 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 6 august 2020
Foto: Pixabay

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa ziua de azi, informatii selectate de Paul Alexandru.

ROMANIA NOASTRA

-> Romania, plina de gunoaie: o firma si-a aruncat deseurile langa Castrul Roman din Galati, cel mai important monument istoric din judet

-> Pana nu demult considerata o oaza de liniste, plaja Tuzla e napadita de gunoaie. Turistii sunt dezamagiti si de preturile exorbitante.

-> 11 tineri au transformat un monument istoric, reabilitat cu costuri de un milion de euro, in teren de fotbal, la Buzias.

-> Hunedoara: Copil de 6 ani, lovit de masina. Rudele si-au varsat furia pe ambulanta si pe sofer.

-> Rezultate titularizare 2020: doar 58% dintre profesori au reusit sa promoveze examenul. Au fost si dascali care au luat nota 1.

-> Sindicatul politistilor acuza Ministerul de Interne ca tine ascuns numarul celor infectati. Peste 932 de angajati MAI au Covid-19.

-> Incredibila poveste a timisoreanului care a asteptat 5 zile acasa, cu febra 38, rezultatul testului COVID. Gafe in lant ale DSP: i-a inregistrat numele gresit si i-a comunicat rezultatul testului abia dupa interventia Ministerului Sanatatii.

-> Spitalul Judetean Vrancea se confrunta, de cateva zile cu un adevarat fenomen: pacienti care vin in urgente si reclama simptome COVID-19, pentru a fi testati gratuit.

-> Spitalul Judetean Galati, precizari despre deficitul de personal, dupa ce ministrul Tataru a denuntat un "management prost": Suntem in imposibilitatea de a transfera cadre medicale din cadrul sectiei ATI catre ATI mobil.

-> Sotii Decebal si Silvana Dan, sefi in cadrul Directiei de Sanatate Publica Prahova, isi completeaza veniturile de la stat cu cele obtinute cu ajutorul firmei de consultanta in domeniul medical.

-> Angajata SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani.

-> Pila de la Fisc a regelui betoanelor: Aura Parvu nu doar ca ar fi oferit consultanta fiscala milionarului Zamosteanu, dar s-ar fi implicat in mod direct in tranzactiile cu apartamente ale acestuia.

MAI PUTINI BANI

-> Sporuri de 40% pentru directorii DSP-urilor si de 30% pentru functionari, in timpul starii de alerta. DSP-urile, campioanele gafelor dintre institutiile care ar trebui sa gestioneze epidemia.

-> Nababii de la stat. Bugetarii care castiga peste o jumatate de milion de lei pe an.

-> Cum a fost negociata mega-afacerea "Unifarm", privind mita de peste 700.000 de euro. Intermediarul si-a cerut comisionul in instanta.

-> Afacerile primarului Florea: cum au fost "uitati" 200 de muncitori la matura in negocierea unui contract de aproape un miliard de lei.

MAI MULTA POLITICA

-> Fostul sef pus de PSD la Apele Romane, retinut de DNA si acuzat ca ar fi primit un milion de euro spaga pentru atribuirea unor contracte.

-> In vara lui 2017, premierul PSD Mihai Tudose promitea ca, prin militarizarea Institutului Cantacuzino, acesta va primi fonduri europene si va putea produce un vaccin antigripal. Trei ani mai tarziu, nu s-a produs nici un vaccin si se asteapta inca fonduri de la UE.

-> Deputatii Adrian Solomon si Irinel Stativa au contestat amenzile primite pentru ca nu au purtat masca.

NICIO JUSTITIE

-> Batrana aflata in izolare, cercetata penal dupa ce a iesit sa ia alimente. A mancat zile intregi doar zahar, fara ca nimeni sa o ajute.

-> Procurorii AIJ sustin ca Gabriela Scutea stia problemele din dosarul 10 August si ca acesta va fi clasat, dar nu a luat nicio masura pentru a verifica si corecta deficientele.

OPINIA ZILEI: De ce mi-e frica de inceperea scolii - Doru Castaian

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că, de la începutul acestui an, s-au înregistrat 3.200 de tentative de trecere ilegală a frontierei româneşti, ceea ce demonstrează...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#revista presei, #esential, #Romania, #politica, #economie, #opinie , #eveniment