O pana majora de curent a afectat Capitala si localitati din Ilfov. Chiar si la metrou a fost bezna UPDATE

Miercuri, 01 Noiembrie 2017, ora 17:41
7123 citiri
O pana majora de curent a afectat Capitala si localitati din Ilfov. Chiar si la metrou a fost bezna UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

O pana majora de curent a afectat Bucurestiul miercuri duoa-amiaza, dar si unele localitati din judetul Ilfov, inclusiv orasul Otopeni.

In mai multe zone ale Capitalei, mai ales in nord si est (sectoarele 1,2 si 3), nu a fost curent timp de mai mult de jumatate de ora (incepand cu 16:40). In Otopeni, pana de curent a durat aproape o ora.

Au fost afectati bucurestenii din cartierele Tei, Colentina, Pantelimon, Iancului, Dristor, Obor, Dorobanti, Aviatiei, Baneasa, Otopeni, Pipera, printre altele. Si in alte zone ale Capitalei s-a intrerupt curentul pentru putin timp, asa cum s-a intamplat in Piata Romana si Stefan cel Mare.

UPDATE: Transelectrica a anuntat ca, "la ora 17.40, toti consumatorii afectati au fost realimentati".

Inclusiv semafoarele din mai multe zone ale Bucurestiului s-au stins total. De altfel, Politia Rutiera sfatuieste soferii aflati in trafic sa aiba rabdare, anuntand ca se circula ingreunat pe soselele Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Barbu Vacarescu si Colentina.

Desi multe avarii ale semafoarelor au fost remediate, au mai ramas unele care nu functioneaza, a declarat la Digi 24 Andra Arsintescu, purtator de cuvant al Politiei Rutiere.

Mai multe statii de metrou, printre care Pipera si Piata Iancului, s-au cufundat in intuneric, timp de cateva minute. Situatia a fost intre timp remediata, iar Metrorex anunta ca circulatia trenurilor nu a fost afectata.

Pana de curent a fost provocata de o avarie la o statie a Transelectrica, au precizat reprezentantii societatii.

"Miercuri, 1 noiembrie, la ora 16:44, s-a inregistrat o avarie in reteaua Transelectrica, fiind afectate mai multe cartiere din zona de est si de nord a Capitalei. In acest moment, se lucreaza pentru realimentarea cat mai rapida a tuturor consumatorilor afectati", anunta pe pagina sa de Facebook Transelectrica.

Si E-Distributie Muntenia spune ca lucreaza pentru remedierea avariei, chiar daca aceasta nu a aparut in instalatiile sale: "In dupa-amiaza zilei de 1 noiembrie 2017, a aparut un defect in reteaua de electricitate din zona Bucuresti, nu in instalatiile E-Distributie Muntenia. Aceasta a afectat alimentarea unor statii de transformare operate de E-Distributie Muntenia in partea de nord si de est a Bucurestiului.

E-Distributie Muntenia lucreaza pentru alimentarea clientilor, fie cu ajutorul sistemelor automate fie prin manevre de telecontrol", transmite Enel intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conform Digi24, a fost convocata o sedinta la dispeceratul energetic national.

In urma cu 11 zile a fost, de asemenea, o pana majora de curent care a afectat o buna parte din Capitala, precum si localitatile Otopeni, Afumati si Fundeni. Acea pana de curent a dat peste cap total sistemul informatic si bancomatele unei banci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#pana curent Bucuresti, #pana curent Capitala, #cartiere fara curent , #eveniment