Oferta pentru pensionarii straini care vor sa se mute fiscal in Grecia: cota unica de impozit de doar 7% pentru intregul venit

Miercuri, 15 Iulie 2020, ora 06:43

   

Oferta pentru pensionarii straini care vor sa se mute fiscal in Grecia: cota unica de impozit de doar 7% pentru intregul venit
Autoritatile elene invita formal pensionarii straini sa isi mute domiciliul fiscal in Grecia, oferind posibilitatea platii unei cote unice de impozit de 7% pentru intregul venit.

Conform unei clauze incluse in proiectul de lege pe care Ministerul Finantelor l-a transmis Parlamentului Greciei in prima saptamana din iulie 2020, pensionarii interesati sa se mute fiscal in insulele elene trebuie sa indeplineasca o conditie de baza: sa nu fi fost rezidenti fiscali in Grecia in cel putin cinci din cei sase ani anteriori relocarii fiscale dintr-o tara cu care Grecia are acorduri in acest domeniu, informeaza Ekathimerini.com.

De indata ce solicitarea unui pensionar strain este aprobata, suma veniturilor obtinute in strainatate va fi impozitata la o rata forfetara de 7% pentru urmatorii 10 ani.

Impozitul se plateste in fiecare exercitiu financiar anual.

Pentru ca cererile de relocare a resedintei fiscale sa intre in vigoare incepand cu acest an, termenul limita de depunere a cererilor a fost stabilit la 30 septembrie 2020, conform proiectului de lege depus in Parlament.In practica, acest lucru inseamna ca, pentru o perioada de 10 ani, pensionarii veniti in Grecia drept noi rezidenti fiscali, care au venituri in strainatate sub forma de pensii, activitati de afaceri sau diverse investitii, vor plati un impozit foarte scazut.

Pensionarii care sunt cetateni ai Uniunii Europene se pot muta in orice alt stat al UE, iar orice tara poate introduce reduceri de impozit atat pentru pensionarii UE, cat si pentru cei care nu sunt pensionari.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6701 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
kott
rank 5
interesant
trebuie verificate si conditiile cu asigurarea de sanatate, impozit auto, impozit pe proprietate si poate voi face pasul.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor