Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

FOTO Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Militar

Joi, 24 Septembrie 2020, ora 13:01
3542 citiri
FOTO Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Militar
Foto: Facebook/ Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central " Dr. Carol Davila"

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Carol Davila" au efectuat o interventie de 24 de ore la o pacienta tanara cunoscuta cu astm bronsic, precum si cu suspiciune de Sindrom Wegener (neconfirmat, insa, cu toate criteriile medicale), cu defect major al tesuturilor centromediene, cu prabusirea nasului si comunicare oro-nazo-sinusala maxilara bilaterala.

"Avand in vedere faptul ca, de la prima internare in spitalul nostru, in luna februarie 2020 si pana in prezent, nu s-a constatat o progresie a defectului iar tesuturile sunt stabile, se decide ca fiind oportuna initierea reconstructiei defectului. Astfel, pacienta s-a internat, dupa ce, in prealabil, a fost supusa testarii pentru virusul SARS-CoV-2, test care a avut rezultat negativ, pentru prima etapa reconstructiva (reconstructia palatului), interventie chirurgicala care a avut loc in data de 8 septembrie", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, evolutia postoperatorie a fost una favorabila, pacienta primind sange izogrup si izoRh, suport nutritiv si vitaminic, acestea fiindu-i administrate intravenos, precum si tratament antibiotic, la inceput, cu spectru ultralarg si, ulterior, tintit pe antibiograma "pentru Stafilococul Aureus, germene identificat in aria cu defectul tesuturilor centromediene".

"Succesul acestei interventii maraton este si va fi rezultatul unui efort comun (pentru ca urmeaza si alte etape reconstructive, aceasta fiind prima si cea mai grea dintre etape), implicat si dedicat, atat uman, cat si profesional, echipa medicala fiind coordonata de maior medic dr. Adrian Gabara, medic primar Chirurgie Orala si maxilo-faciala (OMF) - medic curant; dr. Dragos Muraru, medic primar Chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, si colonel medic dr. Narcis Tanase, medic primar ATI, si completata cu: dr. Andreea Craciun, medic rezident ATI; dr. Carmen Mocanu si dr. Paul Ionescu, medici rezidenti Chirurgie Plastica si microchirurgie reconstructiva; asistent medical Catalina Stanescu - din cadrul Sectiei Chirurgie Plastica si microchirurgie reconstructiva, si, nu in ultimul rand, rezidentii Sectiei Chirurgie OMF si asistentii medicali: Calin Nicoleta, Camelia Preda, Stefanita Ciobanu, infirmierele Patrascu Catalina si Iordache Constanta", mentioneaza aceeasi sursa.

Cazul a fost analizat in echipa anestezico-chirurgicala cu cateva zile inainte de interventie, realizandu-se, astfel, un plan amanuntit privind: abordarea caii aeriene (traheostomie ca prim timp operator), pozitionarea pacientei (in functie de zona de recoltare/ insertie a graftului), alegerea monitorizarii invazive intraoperatorii, alegerea tipului de anestezie generala (pacienta prezentand ca particularitate un sindrom de QT lung, alegerea tehnicilor de prezervare a normotermiei, repletia volemica, anticoagularea perioperatorie etc.

Potrivit specialistilor, Sindromul de QT lung este o boala a ritmului cardiac. Provoaca bataile rapide de inima. Aceste batai rapide pot duce la lesin sau atacuri sau, cateodata, cand inima bate "eratic" pentru o perioada lunga de timp, poate duce la decesul neasteptat. Sindromul de QT lung inseamna ca muschii inimii necesita mai mult timp decat ar fi normal pentru reincarcare intre batai. Aceasta boala poate fi rezultatul unei anormalitati a sistemului de reincarcare electrica a inimii. Anormalitatile pot fi mostenite sau se pot intampla din cauza unei boli medicale de baza sau a anumitor medicamente.

Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Ambulanță lovită de tramvai în București: Transporta un bolnav din Călărași la spitalul Floreasca
Un accident în care au fost implicate o ambulanță și un tramvai a avut loc miercuri, 24 aprilie, în București. Ambulanța transporta un pacient de la spitalul din Călărași la spitalul...
#spital, #operatie, #maraton, #ore, #urgenta, #pacienta , #eveniment