Ora Pamantului 2011 - sute de milioane de oameni au stins lumina (Video)

Sambata, 26 Martie 2011, ora 20:05
3522 citiri
Ora Pamantului 2011 - sute de milioane de oameni au stins lumina (Video)

Mii de orase din lume sting lumina, sambata seara, timp de ora, incepand cu ora 20.30 (ora locala). La acestea se vor alatura si 50 de orase din Romania, care vor sa faca astfel parte din campania "Earth Hour 2011", eveniment organizat la nivel mondial de WWF.

Campania "Ora Pamantului" are drept scop constientizarea problemelor mediului inconjurator. Anul trecut, la nivel mondial, campania a reusit sa atinga aproximativ 1,3 miliarde de oameni din 128 de tari.

Earth Hour a demarat in 2007 in Australia cu 2,2 milioane de oameni si 2.000 de companii. Un an mai tarziu, Earth Hour a devenit global, 50 de milioane de oameni stingand lumina timp de o ora. In 2010, evenimentul a culminat cu o participare a 28 de tari.

Anul acesta, toate constructiile importante din lume de la Harbour Bridge din Sidney la cea mai inalta cladire din lume Burj Khalifa din Dubai. Reprezentantii WWF spun ca in acest an participarea va bate orice record.

In Romania, in ultimii trei ani, unele dintre cele mai importante institutii au participat la Campania "Ora Pamantului", urmand exemplul cladirilor emblematice de pe mapamond care au luat parte la strigatul vietii impotriva pericolelor generate de incalzirea globala.

Oameni, organizatii, companii si institutii din toate orasele tarii au marcat Ora Pamantului, un eveniment care prin gestul simplu de stingere a luminilor trage un important semnal de alarma la adresa efectelor dezvoltarii iresponsabile.

Cine stinge lumina in Romania?

An de an, semnalul campaniei a fost dat de institutiile de cultura cu o istorie impresionanta - Opera Nationala Bucuresti si Filarmonica "George Enescu". In acelasi timp, si alte institutii, mai ales din sfera administratiei publice si din domeniul protejarii mediului au dat semnale clare ca sustin actiunile prilejuite de Ora Pamantului si au organizat actiuni in aceasta directie.

Anul acesta, intre orele 20:30 si 21:30, la Palatul Victoria vor fi stinse luminile exterioare si interioare si vor fi deconectate echipamentele electronice care nu sunt esentiale functionarii. Guvernul Romaniei se alatura astfel romanilor si oamenilor din intreaga lume, care incurajeaza reducerea consumului de energie, printr-un gest simbolic, dovedind implicare in protejarea mediului.

De asemenea, Ministerul Mediului si Padurilor va sta o ora pe intuneric, sambata seara, pentru ca a decis sa se alature campaniei mondiale Ora Pamantului 2011.

Initiatorii actiunii sustin renuntarea la folosirea curentului electric, ci doar stingerea pentru o ora a luminilor care nu sunt necesare, debransarea calculatoarelor, a televizoarelor. Se mentin luminile esentiale pentru securitatea publica, ca de exemplu cele de pe aeroporturi, de la semafoare.

Bucurestiul se va numara, ca si in anii trecuti, printre capitalele lumii care vor stinge luminile in semn de sustinere a cauzei Earth Hour. Sambata, de la ora 20,30, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Romana, Teatrul National, Muzeul National de Arta al Romaniei si Biblioteca Centrala Universitara, alaturi de zeci de sedii de companii si institutii, se vor cufunda in intuneric timp de o ora.

Orasele oficiale Earth Hour - Ora Pamantului in 2011 sunt: Adjud, Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Avrig, Bacau, Baia Mare, Baile Tusnad, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Buftea, Calafat, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Focsani, Galati, Giurgiu, Horezu, Iasi, Miercurea-Ciuc, Mizil, Panciu, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Roman, Rosiorii de Vede, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Salonta, Sighisoara, Slobozia, Suceava, Targoviste, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vatra Dornei si Zalau.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#ora pamantului, #stingere lumina ora pamantului , #eveniment