Premierul Orban, despre scandalul de coruptie de la Unifarm: "Daca cineva a gresit, trebuie sa plateasca"

Duminica, 28 Iunie 2020, ora 21:30
7656 citiri
Premierul Orban, despre scandalul de coruptie de la Unifarm: "Daca cineva a gresit, trebuie sa plateasca"
Foto:Guvernul Romaniei (Arhiva)

Premierul Ludovic Orban a declarat duminica seara ca Unifarm a reusit sa faca achizitii importante in momente critice si ca fara acestea Romania nu ar fi avut chituri de testare la inceputul pandemiei. In plus, premierul sustine ca epidemia de coronavirus ne-a prins nepregatiti, fara stocuri strategice.

"Unifarm a reusit achizitii foarte importante in momente critice, apropo de diagnosticare. Deci noi eram pe punctul de a nu avea chituri de testare, fara contractul semnat de Unifarm in Coreea de Sud pentru chiturile de testare pentru doua milioane de teste, noi ramaneam aproape efectiv pentru o lunga perioada de timp fara capacitatea de testare. (...)

Daca au existat acte de coruptie si daca DNA are aceste date si cineva a gresit, trebuie sa fie pedepsit, asta este. (...) Toata lumea incearca sa creeze o legatura intre Guvern si directorul Unifarm. Deci noi l-am gasit in functie pe directorul Unifarm Adrian Ionel, mandatul lui expira in 14 iulie. Nu am luat decizia sa il schimbam pentru ca in plina pandemie sa stai sa umbli la conducerea entitatilor numai daca am fi avut informatii suficiente de clare si de precise am fi putut sa-l schimbam.

Era complicat sa il schimbi din functie pentru ca se stie ca procedura de schimbare a unui Consiliu de Administratie si a unui manager, in conditiile legislatiei actuale, este destul de complicat, adica trebuie sa ii platesti toate veniturile pe care le-ar fi obtinut pana la sfarsitul mandatului. (...) Nu am avut niciun fel de informatii nici eu, nici alti colegi, despre faptul ca la Unifarm s-ar fi derulat proceduri care nu respecta legea sau ca ar fi existat suspiciuni de coruptie. Asta e primul si cel mai important lucru pe care vreau sa-l spun", a declarat Ludovid Orban, duminica seara, in cadrul unei emisiuni la Realitatea Plus.

In plus, premierul a mai sustinut ca Romania a fost nepregatita pentru pandemie: "Deci Romania s-a confruntat cu pericole majore in aceasta epidemie si realitatea este ca am fost nepregatiti. Stocuri strategice, zero, din punct de vedere al medicamentelor, stocuri aproape zero, din punct de vedere al pregatirii, directiile de sanatate publica, aproape uitase lumea ca mai exista directii de sanatate publica, cu numar restrans de personal", a mai declarat Ludovic Orban in cadrul aceleiasi emisiuni.

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#Ludovic Orban, #unifarm, #pandemie, #coronavirus , #eveniment
Comentarii
Poza Byga
Byga
rank 1
F corecta abordarea, și părțile bune recunoscute și Greșelile
S
Stan
rank 1