O pacienta de 74 de ani, bolnava de COVID-19, a murit dupa ce ambulanta care o transporta s-a rasturnat. Era dusa la Buhusi pentru ca la Buzau nu erau locuri la ATI

Miercuri, 17 Februarie 2021, ora 10:57
1617 citiri
O pacienta de 74 de ani, bolnava de COVID-19, a murit dupa ce ambulanta care o transporta s-a rasturnat. Era dusa la Buhusi pentru ca la Buzau nu erau locuri la ATI
Ambulanta s-a rasturnat dupa ce a intrat intr-un cap de pod FOTO Arhiva Ziare.com

O pacienta bolnava de COVID-19, in varsta de 74 de ani, care era transferata de la Buzau la Bacau a murit, marti seara, dupa ce ambulanta cu care era transportata a intrat intr-un cap de pod si s-a rasturnat, pe E85, la Marasesti.

Femeia era in stare grava si avea nevoie de ingrijire pe o sectie de terapie intensiva. Din acest motiv Centrul National de Coordonare si Conducere a Interventiei a decis transferul sau la Buhusi, pentru ca la Centrul din Buzau nu mai erau locuri la ATI.

Sotia pacientului ars, care a murit in Belgia: "Mie imi pare rau daca domnul ministru spune ca nu exista un autor moral"

Femeia de 74 de ani impreuna cu sotul acesteia s-au prezentat, marti, la UPU Buzau si dupa ce au fost testati s-a stabilit ca ambii sunt infectati cu SARS-CoV-2. Sotul femeii, care era intr-o stare mai buna, a fost internat pe Sectia de Boli Infectioase a SJU Buzau, iar femeia ar fi trebuit sa fie internata la ATI dat fiind ca se afla in stare grava avand o saturatie a oxigenului de doar 70%.

VIDEO Bucurestiul, din nou fara locuri la ATI. Inca cinci pacienti COVID in stare grava au fost trimisi cu avionul militar in Moldova si Ardeal

"Femeia si cu sotul acesteia s-au prezentat ieri (nr. marti) la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Buzau si ambii au fost testati pozitiv. Barbatu, care se afla intr-o stare mai buna, a fost internat pe Sectia de Boli Infectioase a SJU Buzau, iar femeia, care se afla in stare mai grava, avand o saturatie de 70%, avea nevoie de ingrijire la ATI.

Cum toate cele 12 locuri disponibile la ATI in Spitalul Judetean de Urgenta Buzau erau ocupate, s-a luat legatura cu Centrul National de Coordonare si Conducere a Interventiei care a decis ca ea sa fie transferata la spitalul din Buhusi", a declarant Claudiu Damian, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau.

Buzoianca infectata cu SARS-CoV-2 a decedat marti seara, la Marasesti, dupa ce ambulanta care o transporta s-a rasturnat pe sosea.

VIDEO Accident in lant cu 130 de masini in Statele Unite. Sase morti au fost gasiti in mormanele de fiare

In urma accidentului rutie, pacienta, care era intubata, a decedat, medicul care o asista a ramas incarcerat si a fost scos din autospeciala in stare de inconstienta, a fost transportat la Spitalul Judetean Focsani iar in jurul orei 24.00 a fost transferat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala. Soferul autospecialei a fost ranit usor la un umar, iar asistentul de pe ambulanta a scapat nevatamat.

Accidentul s-a produs, marti seara, pe DN 2 in judetul Vrancea.

Soferul a pierdut controlul volanului, iar apoi a intrat intr-un cap de pod. Pacienta a murit, iar doi membri ai echipajului au fost raniti.

ISU Vrancea a transmis, marti seara, ca o ambulanta s-a rasturnat, in localitatea Marasesti, in zona caii ferate ce traverseaza DN2.

Mai puteti citi

UPDATE Accident grav în Dolj, unde două mașini s-au ciocnit, iar una a luat foc. O femeie de 35 de ani a murit
UPDATE Accident grav în Dolj, unde două mașini s-au ciocnit, iar una a luat foc. O femeie de 35 de ani a murit
ISU DOLJ a anunțat că un grav accident rutier a avut loc, joi, 28 martie, în judeţul Dolj, unde două maşini s-au ciocnit, iar una a luat foc. Cinci persoane aflate în autoturisme vor fi...
Plan roșu de intervenție activat în Constanța după impactul dintre un microbuz cu 15 elevi și o mașină VIDEO
Plan roșu de intervenție activat în Constanța după impactul dintre un microbuz cu 15 elevi și o mașină VIDEO
Autorităţile din Constanta au activat, miercuri, 27 martie, Planul Roşu de Intervenţie, după un accident în care au fost implicate un autoturism si un microbuz. Cincisprezece copii sunt...
#ambulanta rasturnata, #accident, #pacienta decedata, #coronavirus , #eveniment