Pandemia amana doua etape importante de Formula 1. Cand va incepe noul sezon

Marti, 12 Ianuarie 2021, ora 10:15
1596 citiri
Pandemia amana doua etape importante de Formula 1. Cand va incepe noul sezon
Marile Premii ale Chinei si Australiei vor fi amanate

Marile Premii de Formula 1 ale Australiei si Chinei, prevazute pe 21 martie respectiv 11 aprilie la Melbourne si Shanghai, sunt pe punctul de a fi reprogramate din cauza pandemiei de coronavirus, conform unor surse apropiate de organizatori, citate de AFP.

Cele doua curse urmeaza sa fie amanate pentru a doua parte a anului, iar circuitul italian de la Imola, revenit anul trecut in calendar din cauza pandemiei de coronavirus, si circuitul lusitan Algarve, care a gazduit in premiera o cursa in 2020, ar putea prelua cele doua date eliberate din calendarul 2021.

O asemenea modificare ar permite conservarea celor 23 de curse prevazute de Formula 1 in 2021, iar sezonul ar urma sa inceapa pe 28 martie, pe circuitul Sakhir din Bahrain, cu o saptamana mai tarziu decat cursa inaugurala de la Melbourne. Anul trecut, cursa din Australia a fost anulata cu cateva ore inaintea primelor antrenamente libere, dupa multe ezitari. Anuntul ca unul dintre membrii echipei McLaren a fost testat pozitiv la coronavirus a fortat echipa britanica sa se retraga, declansand procesul care a dus in final la anularea Marelui Premiu al Australiei.

Editia 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1 a avut un calendar redus de la 22 la 17 curse programate in Europa, Rusia, Turcia si Golful Persic, fara spectatori si urmand masuri sanitare drastice in bule biosecurizate.

Calendarul Formulei 1 din 2021 a fost publicat in noiembrie, dar etapa a 4-a, din 25 martie, urma sa fie confirmata si Vietnamul avea cele mai mari sanse de a debuta cu un Mare Premiu.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo dezmint discutiile privind anularea competitiei

Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Liderul campionatului mondial de Formula 1 şi campion en-titre, pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), a câştigat duminică Marele Premiu al Chinei, la Shanghai, a cincea etapă a...
Ce bombă în Formula 1: echipa Red Bull e pe cale să fie părăsită de "cel mai mare om din istoria F1"
Ce bombă în Formula 1: echipa Red Bull e pe cale să fie părăsită de "cel mai mare om din istoria F1"
Red Bull ar putea să fie nevoită să se descurce fără artizanul succeselor din ultimii ani. Echipa de Formula 1 este în mijlocul unui scandal. BBC Sport scrie că inginerul șef al Red...
#China, #Australia, #formula 1 , #eveniment