Manifestari de 1 Decembrie: Traian Basescu, in Piata Constitutiei, Iohannis - la Alba Iulia

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 10:25
5156 citiri
Manifestari de 1 Decembrie: Traian Basescu, in Piata Constitutiei, Iohannis - la Alba Iulia
Foto: Digi 24

Peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI si SPP vor participa, luni, la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Constitutiei din Bucuresti.

La eveniment participa si presedintele Traian Basescu. El a ajuns in Piata Constitutiei putin inainte de ora 11, ora programata pentru inceperea manifestarilor, a salutat trupele si a ascultat intonarea imnului national.

Foto: Romania TV

La parada de 1 Decembrie, militarilor romani li se vor adauga si detasamente de militari din Franta, Polonia, Republica Moldova, Turcia si Statele Unite ale Americii.

In 2014 parada se desfasoara in Piata Constitutiei, dupa ce Arcul de Triumf a intrat intr-un proces de reabilitare si reparatii.

Foto: Digi 24

Aviatia militara nu va participa la parada, din cauza vremii nefavorabile, s-a decis in jurul orei 10,30. In Bucuresti este foarte frig, ninge des si vizibilitatea este scazuta.

Ce vom vedea la parada militara de 1 Decembrie

Presedintele ales, Klaus Iohannis, asteptat la Alba Iulia

Aproximativ 500 de persoane participa, luni, la deschiderea manifestarilor de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale, la eveniment fiind asteptat si presedintele ales Klaus Iohannis, transmite corespondentul Mediafax.

Manifestarile au inceput in jurul orei 9.30 cu festivitatile solemne de depuneri de coroane la statuile lui I.I.C Bratianu si Iuliu Maniu din centrul municipiului Alba Iulia, urmate de ceremonii solemne la statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul si la busturile Regelui Ferdinand si Reginei Maria din fata Catedralei Reintregirii.

Presedintele ales Klaus Iohannis este asteptat sa participe la o parte din manifestarile organizate la Alba Iulia. El ar urma sa fie prezent la parada militara, programata dupa ora 12.30, dupa care va pleca din Alba Iulia.

Manifestarile de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale cuprind atat momente solemne, cat si concerte in aer liber, spectacole de lasere si focuri de artificii.

Ce fac politicienii de Ziua Nationala

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#parada 1 Decembrie, #Basescu Bucuresti Ziua Nationala parada, #Iohannis Alba Iulia Ziua Nationala , #eveniment