Ziare.com

Parlamentul voteaza noii membri ai Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Vor fi alesi sase din cei 23 de candidati

Marti, 30 Iunie 2020, ora 08:12

   

Parlamentul voteaza noii membri ai Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Vor fi alesi sase din cei 23 de candidati
Plenul comun al Parlamentului decide, marti, care dintre cei 23 de candidati pentru Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), cu avize favorabile de la comisiile de specialitate, vor ocupa functiile vacante.

Votul va fi secret, cu buletine de vot.

Luni, Comisiile juridice si pentru drepturile omului din Senat si Camera Deputatilor si Comisia pentru egalitate de sanse din Camera au acordat 23 de avize favorabile si unul negativ pentru candidatii la sapte locuri vacante din Colegiul Director al CNCD.

Initial, 26 de candidati s-au inscris pentru ocuparea a sase mandate complete de membru in Colegiul Director al CNCD si un rest de mandat, pana in 2023. Mandatele complete sunt de cinci ani. Ulterior, Radu Potcoava (candidat pentru un mandat complet) si Doru Frunzulica (pentru un rest de mandat) s-au retras din cursa.

Printre candidatii cu avize favorabile se numara actualul presedinte al CNCD, Astalos Csaba, propus de grupurile parlamentare ale UDMR pentru un nou mandat.

Pe lista cu avize favorabile mai sunt actuali membri ai Colegiului Director al CNCD, printre care Luminita Gheorghiu, Ilie Dinca, sustinut de grupul parlamentar al minoritatilor nationale, Cristian Jura, Tatiana Sandu, Claudia Popa, sustinuta de grupurile parlamentare ale PNL.

Si senatorul PSD Adrian Diaconu a primit un aviz favorabil pentru un mandat complet, iar Mota Maria, sustinuta de liberali, este unicul candidat pentru restul de mandat care expira in 2023, pentru care comisiile de specialitate s-au pronuntat cu un aviz favorabil.

De asemenea, de comisiile de specialitate au trecut Ionut Mavrichi, consilier patriarhal la Patriarhia Romana intre anii 2016-2019, sustinut de grupurile parlamentare ale PMP pentru un loc in Colegiul Director al CNCD, si Catalina Olteanu, propusa de grupurile USR.

Ceilalti candidati cu avize favorabile sunt: Marta-Iozefina Bencze, Florin Danciu (consilier parlamentar la Comisia pentru sanatate si familie de la Camera Deputatilor), Horia Grama (consilier la Cancelaria presedintelui Camerei Deputatilor), Noni-Emil Iordache (consilier in Guvern), Luminita Gabriela Pruteanu, Valentina Filofteia Serban (solista de muzica populara), Daniela Stefanescu (consilier superior in corpul de control al prim-ministrului), Dan Tanasa (fost jurnalist independent), Laurentiu Tanase (fost membru al Colegiului CNSAS, fost secretar de stat in Ministerul Culturii), Madalina Tomescu, Daniela Tontsch (membru in Consiliul General al Institutului Roman pentru Drepturile Omului), Andrei Bursuca, Lavrin-Ioan Covaci.

Ioana Enache a primit aviz negativ pentru depunerea unui dosar incomplet.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Parlament CNCD membri
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 285 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ma intreb

daca macar unul din membrii ai cestui consiliu este ales fara sprijin politic.
Unde sunt bani de supt de la stat se bat pilele intre ele.

 

Foarte simplu

Cat timp dictatura mafiei PSD continua in parlament vor fi alesi tot felul de borfasi in functiile publice !

https://youtu.be/eulb98d9QQ8

 

Fidelitate

Sunt unele funcții care vor fi intotdeauna incadrate pe criteriul politic. Asta este situația și nu este doar in Romania așa!
Dar problema este de a-și face datoria in slujba statului care ii plătește, nu in favoarea celor care i-au numit!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor