Parteneriat intre ANAT si Ministerul Educatiei pentru excursiile cu elevii

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 21:50
2163 citiri
Parteneriat intre ANAT si Ministerul Educatiei pentru excursiile cu elevii
Foto: Ziare.com

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) si Ministerul Educatiei si Cercetarii au incheiat un protocol de colaborare care isi propune obiective si activitati comune in privinta derularii excursiilor cu elevii.

"ANAT a demarat, cu cateva luni in urma, o campanie impotriva concurentei neloiale si ilegal desfasurate pe piata de turism din Romania, o Campanie pentru respectarea si aplicarea prevederilor legale in privinta rezervarii de servicii turistice si pentru educarea publicului consumator.

Am avertizat publicul larg impotriva riscurilor ofertelor chilipir de pe site-urile de cupoane si reduceri, care ofera vacante care nu exista, si impotriva excursiilor derulate, in afara conditiilor legale, de catre persoane fizice sau juridice care nu sunt abilitate sa desfasoare o asemenea activitate", se arata in comunicatul transmis joi de ANAT.

Astfel, ANAT si Ministerul Educatiei au incheiat un Protocol de colaborare prin care vor elabora un set de proceduri punctuale de achizitionare a pachetelor de servicii turistice de catre unitatile de invatamant, inspectoratele scolare judetene - pentru excursiile ce se vor derula cu elevii, proceduri ce vor cuprinde, obligatoriu, incheierea unui contract cu o agentie de turism, care sa fie detinatoare a licentei de turism si a politei de asigurare a serviciilor turistice, conform legislatiei in vigoare.

"Ne doream de mai multa vreme sa reusim sa luam masuri care sa introduca in legalitate si normalitate, organizarea excursiilor cu elevii si doresc sa multumesc fostului ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu si echipei sale - pentru totala deschidere manifestata in privinta propunerii de colaborare facute de ANAT.

Ne propunem sa limitam semnificativ orice derapaj de la respectarea legalitatii si a protectiei consumatorilor de turism, cu atat mai mult cu cat publicul consumator de vacante, in acest caz, sunt copii, pentru protectia carora trebuie sa manifestam o atentie si o vigilenta sporita.

In numele ANAT, declar ca ne vom continua Campania de curatenie in turism si vom insista in continuare pentru eliminarea evaziunii fiscale din turism si pentru respectarea legislatiei, dar si pentru continuarea campaniei de educare a publicului roman consumator de servicii turistice", a declarat presedintele ANAT, Corina Martin.

De asemenea, ANAT si MEC vor colabora in domeniul derularii activitatii de practica in unitatile din turism si a cursurilor de formare in domeniul turismului, destinate elevilor si cadrelor didactice si vor face demersuri de atragere a fondurilor europene alocate prin programe finantate de Uniunea Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#ANAT parteneriat Ministerul Educatiei, #ANAT Ministerul Educatiei excursii elevi , #eveniment