Patriarhia: Ora de religie, investitie pe termen lung si vesnic

Duminica, 12 Septembrie 2010, ora 16:02
2225 citiri
Patriarhia: Ora de religie, investitie pe termen lung si vesnic

Ora de religie este investitie pe termen mediu, lung si vesnic, iar copiii care primesc o educatie crestina in scoala invata sa cultive valorile perene ale spiritualitatii si culturii romanesti in context european, se arata in mesajul Pariarhului Daniel, adresat cu ocazia inceputului anului scolar 2010-2011.

"Educatia are ca obiectiv cresterea spirituala a copilului, dupa modelul Mantuitorului Hristos: 'iar copilul crestea si se intarea cu duhul, umplandu-Se de intelepciune, si harul lui Dumnezeu era asupra lui' (Luca 1, 40). Copiii care primesc o educatie crestina in scoala invata sa cultive valorile perene ale spiritualitatii si culturii romanesti in context european.

De aceea ne bucuram ca religia este prezenta in scoala si exprimam recunostinta noastra pentru lucrarea misionara a profesorilor de religie. Este o lucrare care nu poate fi evaluata acum, intrucat este o investitie pe termen mediu, lung si vesnic. Ora de religie nu este umplere a timpului, ci sfintire a timpului, este apostolat sfant. Ea promoveaza o vedere a sensurilor profunde ale realitatii vietii si lumii si pregateste nu numai cetateni pentru patria pamanteasca, ci si cetateni ai Raiului, ai patriei ceresti. Nu exista investitie mai mare decat transmiterea credintei ca valoare vesnica. Credinta este si cea mai mare zestre pe care parintii o pot transmite copiilor, pentru ca ea ii ajuta pe tineri sa faca deosebire intre valori efemere si valori eterne, intre iubire de moment si iubire vesnica", se arata intr-un comunicat al Patriarhiei Romane.

Totodata, Patriarhia Romana desfasoara, pe langa ora de religie, proiectele "Hristos impartasit copiilor" si "Alege scoala", care isi propun sa refaca legatura copiilor cu o comunitate "vie, marturisitoare si rugatoare".

Prin aceste proiecte ea se straduieste sa-i integreze pe copii "in duhul prieteniei si al comuniunii, sa previna abandonul scolar in familiile sarace si in cele in care parintii sunt plecati la munca in strainatate".

"Prin birourile de cateheza parohiala, prin taberele de copii pe care le organizeaza in cadrul acestor proiecte, Biserica se straduieste sa suplineasca lipsa de afectiune parinteasca, lipsa atmosferei de familie, descopera copii talentati si-i incurajeaza sa-si cultive talentul in folosul Bisericii si al societatii.

La inceput de an scolar, rugam pe Milostivul Dumnezeu, Izvorul Intelepciunii si al Adevarului, sa binecuvanteze pe toti elevii, profesorii si parintii, pentru a dobandi bucuria cresterii spirituale a copiilor si tinerilor prin asimilarea de noi cunostinte necesare in viata si prin cultivarea valorilor constante ca: respectul semenului si prietenia, libertatea si responsabilitatea, harnicia si darnicia, demnitatea si solidaritea", se mai arata in cuvatul Patriarhului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mesajul Patriarhului, #ora Religie, #inceput an scolar , #eveniment