Patriarhul Daniel - Cetatean de Onoare al Municipiului Turda

Duminica, 18 Septembrie 2011, ora 19:39
1485 citiri
Patriarhul Daniel - Cetatean de Onoare al Municipiului Turda

Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Prea Fericitul Daniel, i-a fost conferit titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Turda, duminica, in cadrul unei ceremonii desfasurate dupa sfintirea bisericii cu hramul "Pogorarea Sfantului Duh" din cartierul Bai Sarate din Turda.

Distinctia i-a fost inmanata Intaistatatorului BOR de catre primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie.

"Imi revine deosebita onoare de a va oferi titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Turda, ca simbol al respectului si pretuirii noastre pentru personalitatea dumneavoastra, care a scris o pagina speciala in ceaslovul incarcat de istorie al neamului nostru.

Exemplul dumneavoastra puternic si valoros este un prilej de mandrie pentru noi si reprezinta un model demn de urmat pentru tanara generatie", a aratat, in discursul de conferire a distinctiei, primarul Tudor Stefanie.

Totodata, edilul i-a adresat Intaistatatorului BOR invitatia de a veni, in 9 august 2012, "pentru a oferi Manastirii Mihai Voda, din apropiere de Turda, si credinciosilor cetatii turdene marea binecuvantare la sfintirea acestui asezamant spiritual".

Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel a multumit Consiliului local Turda si primarului pentru distinctia acordata.

"Daca devenim cetatean de onoare trebuie sa ajutam orasul respectiv. Unora li se acorda acest titlu dupa ce au ajutat, altora pentru ca sa ajute. Este o forma eleganta de a chema colaboratori si sustinatori in activitatile pentru cetateni. Noi ne bucuram ca am venit in acest oras pe care mitropolitul Andrei Andreicut mi l-a descris foarte frumos, inca de aseara: aici au fost mai multi credinciosi ortodocsi decat in alte orase transilvanene, aici a fost ales primul episcop ortodox al Ardealului, Vasile Moga, si tot aici a a ajuns mitropolit Andrei Saguna", a afirmat Intaistatatorul BOR, multumind, totodata, pentru sprijinul acordat la construirea bisericii din cartierul Bai Sarate si a frumoasei Manastiri Mihai Voda.

Intaistatatorului BOR a oficiat, duminica, ceremonia de sfintire a bisericii cu hramul "Pogorarea Sfantului Duh" din cartierul Bai Sarate din Turda, precum si Sfanta Liturghie, in fata a peste 1.000 de credinciosi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#patriarhul Daniel cetatean onoare, #Patriarhul Daniel Turda , #eveniment