Peste 4.500 de brazi de Craciun au fost confiscati in ultima saptamana

Duminica, 19 Decembrie 2010, ora 12:04
965 citiri
Peste 4.500 de brazi de Craciun au fost confiscati in ultima saptamana

Peste 4.500 de brazi de Craciun si aproape 600 metri cubi de material lemnos au fost confiscati, in ultima saptamana, in urma unor actiuni comune ale IGPR, Ministerului Mediului si Romsilva, politistii constatand, totodata, peste 65 de infractiuni la Codul Silvic, informeaza duminica Politia Romana.

Potrivit sursei citate, in perioada 13 - 17 decembrie, echipe comune ale Inspectoratului General al Politiei Romane, Ministerului Mediului si Padurilor si Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva au actionat la nivel national in cadrul Planului de actiune pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale in legatura cu recoltarea, transportul, prelucrarea - comercializarea materialelor lemnoase si a Pomilor de Craciun.

In urma controalelor, au fost constatate 66 de infractiuni la Codul Silvic si alte 510 abateri de la normele care reglementeaza regimul silvic. De asemenea, in urma actiunilor au fost confiscati 4.502 brazi de Craciun si 592 metri cubi de material lemnos.

Taierea ilegala a brazilor de Craciun, precum si transportul ori comercializarea acestora fara documente de provenienta se pedepseste, conform legii, cu inchisoare de la doua la sase luni sau cu amenda de la 1.000 la 3.000 de lei.

De asemenea, comercializarea de material lemnos, de arbori ori arbusti ornamentali si brazi de iarna, fara documente legale de provenienta sau revanzarea materialului lemnos cumparat de persoane fizice de la unitatile silvice pentru trebuinte proprii se sanctioneaza cu amenda de la 120 la 200 de lei.

Mai mult, daca valoarea prejudiciului produs prin taierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din radacini, fara drept, de arbori, puieti sau lastari din fondul forestier national si din vegetatia forestiera situata pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate, este de cel putin cinci ori mai mare decat pretul mediu al unui metru cub de masa lemnoasa, fapta constituie infractiune silvica si se sanctioneaza cu inchisoare de la sase luni la patru ani sau cu amenda.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#brazi confiscati, #brazi Craciun confiscati, #Romsilva , #eveniment