Plaja Sulina, autoritati vs. ecologisti. Cine va castiga?

Luni, 28 Martie 2011, ora 08:43
1513 citiri
Plaja Sulina, autoritati vs. ecologisti. Cine va castiga?
Foto: Arhiva

Plaja Sulina revine din nou in atentia publica pentru ca luni expira termenul dat de CE Guvernului pentru transmiterea unui raspuns in privinta habitatelor de pe respectiva plaja afectate de o investitie a Consiliului Judetean Tulcea. In functie de acest raspuns CE poate sa sesizeze Curtea Europeana de Justitie pentru a interveni.

"Expertii angajati de CJ Tulcea sustin ca cele doua habitate existente pe plaja ar fi fost afectate pe o suprafata foarte mica, de sub 1% din suprafata pe care s-au efectuat lucrari de amenajare pentru activitati turistice. E vorba de o pasarela construita pentru accesul turistilor spre mare, care e amplasata in zona unde se afla plante periclitate.

Expertiza va fi trimisa la CE ca raspuns la suspiciunile privind prejudiciul de mediu produs de investitia in cauza. Speram sa inchidem astfel conflictul aparut in urma unor sesizari ale organizatiilor neguvernamentale de protectia mediului", a declarat Grigore Baboianu, guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), arata Romania Libera.

Pe de alta parte, ecologistii, de la care a pornit intregul scandal, spun ca problema din zona nu se va incheia asa usor, sustinand ca expertii angajati de CJ pentru constatarea prejudiciului adus de investitie habitatelor salbatice de pe plaja, nu ar fi cei mai in masura pentru asta. Acestia sustin ca expertii Asociatiei Hidrologilor din Romania sunt specializati in evaluarea habitatelor acvatice, nu in cele terestre, cum e cazul volburei de nisip afectata la Sulina.

Elena Udrea distruge plaja salbatica de la Sulina, unica in Europa

De asemenea, ecologistii sunt suspiciosi vizavi de intentia CJ Tulcea si a Primariei Sulina de a extinde activitatile turistice in aceasta arie protejata pe o suprafata mai mare de plaja decat cea din proiectul initial.

In urma acestor dispute, Victor Tarhon, presedinte al CJ Tulcea, a anuntat ca pe plaja Sulina sezonul estival nu va fi deschis pe 1 mai, ci pe 1 iunie.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Plaja Sulina CE, #plaja Sulina ecologisti CJ, #Plaja Sulina ecologisti , #eveniment