Ploi si intensificari ale vantului, in cea mai mare parte a tarii, pana sambata. Cod galben de ninsori abundente si viscol

Miercuri, 06 Ianuarie 2021, ora 11:08
4675 citiri
Ploi si intensificari ale vantului, in cea mai mare parte a tarii, pana sambata. Cod galben de ninsori abundente si viscol
FOTO Pixabay

Meteorologii anunta ca, incepand de miercuri dupa-amiaza si pana sambata dimineata, in cea mai mare parte a tarii se vor semnala ploi si intensificari ale vantului, iar spre sfarsitul intervalului acestea se vor transforma in lapovita si ninsoare. Pentru Muntii Banatului si Carpatii Meridionali a fost emis Cod galben de ninsori abundente si viscol, pana joi dimineata.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare pentru intervalul miercuri, ora 14.00 - sambata, ora 10.00, cand vor fi perioade in care se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a tarii.

Acestea vor fi mai insemnate cantitativ, in special in sud-vest, precum si in zonele montane si submontane, unde se vor acumula peste 25-35 l/mp.

"Vor predomina ploile, iar in noaptea de vineri spre sambata (8/9 ianuarie), precipitatiile vor fi mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, cu precadere in zona deluroasa a Olteniei, Munteniei si local in Transilvania si Moldova. La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge si se va depune strat nou de zapada, exceptand dupa-amiaza si seara zilei de miercuri (06 ianuarie), cand la altitudini mai mici de 1.400 m, precipitatiile vor fi mixte si vor favoriza depunerile de polei", arata ANM.

Vantul va avea intensificari, mai ales in zonele montane, iar local si temporar si in celelalte regiuni, in general, cu viteze de 40-60 km/h.

Pana la inceputul saptamanii viitoare, temporar vor mai fi precipitatii, mai ales in jumatatea de sud a tarii si la munte.

Totodata, meteorologii au emis o atentionare Cod galben, valabila de miercuri, de la ora 18.00, pana joi, la ora 10.00, in judetele Brasov, Prahova, Dambovita, Arges, Sibiu, Valcea, Alba, Hunedoara, Gorj si Caras-Severin.

"In Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali va ninge si se va depune strat nou de zapada, local consistent indeosebi la altitudini de peste 1400 m, unde vantul va avea intensificari, cu rafale de peste 70...80 km/h si va fi viscol ce va determina scaderea semnificativa a vizibilitatii", atentioneaza ANM.

In Bucuresti, de miercuri de la ora 14.00, pana joi, la ora 8.00, vremea va fi mult mai calda decat in mod normal pentru aceasta data. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 12 grade, iar minima de joi dimineata va fi de 3-5 grade. Cerul se va innora treptat, iar spre sfarsitul intervalului, probabilitatea pentru ploi slabe va fi in crestere. Vantul va sufla in general slab.

De joi pana vineri dimineata, vremea se va mentine calda pentru prima decada a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros si trecator va ploua in prima parte a zilei si din nou spre sfarsitul noptii de joi spre vineri. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in timpul zilei, cand viteza la rafala va atinge 35...40 km/h. Temperatura maxima va fi de 9...10 grade, iar cea minima va fi de 1...2 grade.

Incepand de vineri dimineata, vremea va fi inchisa si va raci accentuat. Temporar va ploua, in general moderat cantitativ, iar in cursul noptii, cu o probabilitate destul de mare, trecator se vor semnala precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 4 grade, iar cea minima va fi de 0...2 grade.

Alertă meteo: Încep ploile și vijeliile în România. Unde va ninge
Alertă meteo: Încep ploile și vijeliile în România. Unde va ninge
După o perioadă cu vreme foarte caldă, au venit temperaturile răcoroase. Astfel, în unele zone ale țării au fost raportate fenomene meteo extreme. Nu se va încălzi foarte rapid,...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Vreme, #ploi, #vant, #cod galben ploi , #eveniment