Politia de Frontiera: aproape 100.000 de persoane au tranzitat granita, in ultimele 24 de ore

Duminica, 05 Iulie 2020, ora 14:19
2699 citiri
Politia de Frontiera: aproape 100.000 de persoane au tranzitat granita, in ultimele 24 de ore
FOTO: Politiadefrontiera.ro

Aproape 100.000 de persoane au tranzitat frontiera in ultimele 24 de ore, autoritatile recomandand utilizarea tuturor punctelor deschise traficului international pentru evitarea aglomerarii unora dintre ele.

Potrivit unui comunicat emis, duminica, de Politia de Frontiera, prin punctele de frontiera de la nivelul intregii tari au efectuat formalitatile de control peste 99.200 persoane, cetateni romani si straini, cu peste 36.200 mijloace de transport (dintre care 10.400 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 55.600 persoane cu 20.200 mijloace de transport, iar pe cel de iesire 43.600 persoane cu 16.000 mijloace de transport, mai arata informatiile transmise de Politia de Frontiera.

"Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitata de aproximativ 55.300 de persoane si 22.200 de mijloace de transport (4.850 automarfare), din care pe sensul de intrare in tara au fost aproximativ 32.500 de persoane cu 16.600 mijloace de transport. Politia de Frontiera lucreaza la capacitatea maxima permisa de infrastructura punctelor de trecere, in prezent traficul derulandu-se cu operativitate fara a se inregistra timpi de asteptare. In continuare recomandam participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului international, astfel incat sa evitam aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea", arata sursa citata.

Tototdata, au fost constatate 41 fapte ilegale (22 infractiuni si 19 contraventii) savarsite atat de cetateni romani, cat si straini, au fost descoperite, independent sau in colaborare cu alte institutii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal in tara) care depaseau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafacute, in valoare totala de aproximativ 262.000 lei si au fost aplicate amenzi de peste 15.700 lei.

Conform informatiilor transmise de Politia de Frontiera, nu s-a permis intrarea in tara a 23 cetateni straini, care nu indeplineau conditiile prevazute de lege, si nu s-a permis iesirea a 21 cetateni romani din diferite motive legale.

Informatii privind situatia punctelor de frontiera deschise traficului international se regasesc pe aplicatia Trafic on-line care poate fi accesata la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
O persoană care a mâncatat semințe și, apoi, a aruncat cojile pe jos a fost identificată de oamenii legii și amendată cu 1000 de lei, la Aiud. Folosindu-se de camerele de supraveghere din...
#frontiera, #politie, #granite, #aglomeratie , #eveniment
Comentarii