Polițist răpit și umilit de un grup de tineri după ce a încercat să flirteze cu soția unuia dintre ei

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 22:00
7910 citiri
Polițist răpit și umilit de un grup de tineri după ce a încercat să flirteze cu soția unuia dintre ei
Cazul a ajuns la Curtea de Apel Oradea. FOTO: Portla Just

Patru bărbați din Oradea au răpit un polițist drept răzbunare pentru că acesta îi făcuse propuneri cu tentă partenerei unuia dintre ei. Agentul de Poliție a fost umilit, forțat să se pună în genunchi și să implore iertare.

Întâmplarea a avut loc la Oradea, pe 6 martie 2019, iar cazul a ajuns în instanță. Totul a început în momentul în care agentul de Poliție R.B. i-a propus partenerei lui Șerban Bunta să facă videochat. Discuția dintre cei doi a ajuns însă la iubitul femeii, care a decis să-i dea o lecție polițistului.

Și a trecut repede la fapte. L-a sunat pe polițist și i-a dat întâlnire în parcarea unui supermarket orădean. Între timp, ajutat de trei prieteni, Paul Herdean, Marcus Ivan şi Sergiu Bota, a pregătit ambuscada. Odată ajunși la locul întâlnirii, cei patru prieteni s-au urcat în mașina polițistului înarmați până în dinți.

Amenințat cu sabia și cu bâta de baseball

Conform primului rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Șerban Bunta a fost cel care a scos o sabie și s-a așezat în față, chiar lângă rivalul său. Doi dintre prietenii săi au venit cu cuțite și cu o bâtă de baseball și i s-au alăturat pe bancheta din spate.

Șerban Bunta i-a reproșat polițistului discuția purtată cu iubita sa și i-a cerut să o sune și să-și ceară scuze. Înfuriat de ezitarea acestia, Bunta i-a cerut să pornească mașina și să se îndrepte spre locuința femeii. Și pentru că polițistul a refuzat, tinerii au scos la vedere armele și l-au amenințat, obligându-l să pornească.

Umilit și terorizat

Ajunși în fața fetei, polițistul a fost umilit și obligat să îngenuncheze în timp ce își cerea iertare pentru că i-a vorbit necuviincios. Apoi, l-au obligat să-și sune propria iubită și să-i mărturisească faptul că a intenționat să o înșele. Profitând de un moment de neatenție, victima a luat-o la fugă, avându-i pe urmele sale pe cei patru bărbați.

A ajuns însă în cele din urmă la Poliție, iar colegii săi au intervenit și i-au reținut pe bărbații recalcitranți în frunte cu Șerban Bunta.

"Erau în stare să mă ucidă", a spus victima, însă bărbații susțin contrariul. Cazul a ajuns însă în instanță, iar acum cei patru agresori vor trebui să răspundă în fața legii. Ei au fost acuzați de agresiune și lipsire de libertate, iar dosarul a intrat pe rol la Judecătoria Oradea chiar la începutul anului trecut. Pe 16 februarie, Marcus Ivan și Sergiu Bota, care au recunoscut faptele, au fost condamnați la doi ani de închisoare cu suspendare şi 80 zile de muncă în favoarea comunităţii.

În schimb, Şerban Bunta şi Paul Herdean au respins cea mai mare parte a acuzațiilor și au afirmat că victima ar fi venit de bunăvoie cu ei, fără să fie amenințată. Un an mai târziu, pe 24 martie, când Herdean a fost condamnat, la fel ca şi ceilalţi doi prieteni ai săi la 2 ani de închisoare cu suspendare şi 80 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Șerban Bunta a fost condamnat doar la 11 luni şi 20 zile de detenţie, în condițiile în care instanța a luat în calcul faptul că a fost provocat de comportamentul inadecvat al polițistului.

Decizia a fost atacată de Bunta, iar procesul s-a mutat la Curtea de Apel Oradea. Între timp, însă, a fost deschis un nou proces, dar la Judecătoria Oradea, după ce anchetatorii au disjuns cercetările şi l-au trimis în judecată, separat, pe Sergiu Bunta, pentru șantaj.

Citește și:
Fost polițist, client al ”bordelului” cu minore din Apuseni, arestat preventiv. Ce au descoperit procurorii DIICOT
Fost polițist, client al ”bordelului” cu minore din Apuseni, arestat preventiv. Ce au descoperit procurorii DIICOT
Un fost polițist a fost arestat preventiv în dosarul ”bordelului” din Apuseni, instrumentat de procurori DIICOT Alba Iulia. Bărbatul este acuzat că a încălcat interdicțiile impuse prin...
Viorel Cataramă, fost candidat la alegerile prezidențiale, a turnat „duios” la Securitate: „Mi se pare că situația mea este specială și profund ilegală”
Viorel Cataramă, fost candidat la alegerile prezidențiale, a turnat „duios” la Securitate: „Mi se pare că situația mea este specială și profund ilegală”
Viorel Cataramă – fost candidat la alegerile prezidențiale din 2019 și fost parlamentar – vrea să scape de eticheta de informator al Securității deoarece – spune el – prin notele pe...