Posta a facut plangere penala impotriva inspectorilor Ministerului Finantelor

Sambata, 05 Martie 2016, ora 11:07
5297 citiri
Posta a facut plangere penala impotriva inspectorilor Ministerului Finantelor
Foto: Posta Romana

Compania de stat Posta Romana a facut plangere penala, la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2, impotriva unor inspectori din Ministerul Finantelor, dupa ce acestia au facut un amplu control la sediul Postei, considerat abuziv de catre conducerea societatii de stat, a anuntat, vineri seara, Posta Romana.

Controlul inspectorilor din directia generala de inspectie economico-financiara a Ministerului Finantelor a fost efectuat la sfarsitul anului 2014 si inceputul anului 2015, potrivit News.ro.

"Activitatea de control a vizat mai multe perioade de timp, avand obiective de control diferite, fiind astfel intocmite mai multe rapoarte de inspectie fiscala. Activitatea de control a reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice - Directia Generala de Inspectie Economico-Financiara a fost infaptuita in mod abuziv si fara a tine seama de motivatiile, argumentele si inscrisurile doveditoare prezentate de Compania Nationala Posta Romana", se precizeaza in comunicatul Postei.

Ca reactie la controlul inspectorilor din Ministerul Finantelor, Posta Romana "a formulat plangere penala impotriva organelor de control, plangerea nr. 104.1/9707/13.07.2015 fiind inregistrata la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 2 sub nr. 9331/P/2015 si transmisa, ulterior, la Sectia 6 Politie, in vederea efectuarii cercetarilor".

In plus, Posta a atacat pe cale administrativa actele de control, la Curtea de Apel Bucuresti, care a admis actiunea companiei de stat si a anulat actele administrative realizate in urma controlului, potrivit societatii de stat.

In 21 decembrie 2015, Curtea de Apel Bucuresti a decis sa anuleze "dispozitia obligatorie nr.230724/03.04.2015 si Raportul de inspectie economico-financiara nr.5052/03.04.2015", arata informatiile publicate pe portalul instantelor de judecata, consultat de News.ro.

Precizarile Postei Romane vin ca reactie la un articol publicat vineri de Profit.ro, in care erau mentionate date din rapoartele de control incriminate de societatea de stat. Articolul mentioneaza ca Ministerul Finantelor a facut sesizari penale in cazul a trei companii de stat, intre care si Posta Romana, dupa ce, in urma controalelor, a constatat nereguli, precum cheltuieli fara baza legala.

Posta Romana va fi restructurata: Ce se pregateste

Posta Romana, societate detinuta de stat prin Ministerul Comunicatiilor, are circa 27.000 de angajati, fiind cel mai mare angajator din Romania. Compania a revenit pe profit in 2014, dupa ce a disponibilizat 3.650 de angajati in 2013, printr-o concediere colectiva.

Compania ar putea trece printr-un nou proces de restructurare pentru a putea fi listata la bursa, potrivit declaratiilor facute, recent, de ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Posta Romana plangere Minister Finante, #Posta Romana abuz Finante , #eveniment