Prefectul Capitalei, despre accidentul de lângă Biblioteca Națională: Lucrarea nu era autorizată. Nu erau luate măsuri elementare de siguranță

Miercuri, 04 August 2021, ora 22:22
1674 citiri
Prefectul Capitalei, despre accidentul de lângă Biblioteca Națională: Lucrarea nu era autorizată. Nu erau luate măsuri elementare de siguranță
Prefectul Capitalei Alin Stoica a explicat că nu s-au respectat normele de protecție a muncii FOTO ISU

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat, miercuri seară, că şantierul de lângă Biblioteca Naţională, unde şase muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ şi doi au murit, nu era autorizat. Firma care face lucrarea aparţine Primăriei Sector 3, dar nu a respectat măsurile elementare de siguranţă. ”Aşa ceva nu ar trebui să existe niciunde în România”, a transmis prefectul.

Alin Stoica a vorbit, miercuri seară, la Digi 24, despre accidentul de muncă de pe şantierul de lângă Biblioteca Naţională.

”Lucrarea respectivă nu era autorizată, nu erau luate măsurile elementare de siguranţă pentru asigurarea şantierului respectiv şi pentru protejarea lucrătorilor. Evident că ITM, după ce va face ancheta, va veni cu rezultatele finale și va identifica toate neregulile. Este un exemplu despre cum nu trebuie făcute lucrurile, pentru că, până la urmă, este o companie municipală care ar trebui să fie un exemplu”, a declarat Alin Stoica.

”Este o companie a Primăriei Sector 3 care nu ar fi trebuit să facă lucrările respective, care nu respectă normele de protecţia muncii. Aşa ceva nu ar trebui să existe niciunde în România”, a adăugat prefectul.

Alin Stoica a explicat că pe șantiere, în general, şi în industrie se petrec cele mai multe accidente şi atenţia trebuie să fie sporită.

”Munca în sine este mai periculoasă decât alte munci şi sunt nişte norme de protecţia muncii care trebuie respectate cu stricteţe. De multe ori nu sunt respectate pentru că sunt prea costisitoare pentru unii, sau pentru că îi împiedică, sunt unii care le refuză”, a adăugat prfetul.

Întrebat dacă primarul Robert Negoiţă se face vinovat în acest caz, Alin Stoica a afirmat: ”Ancheta va determina cine este responsabil, teoretic, conducătorul locului de muncă este cel care este responsabil”.

Șase muncitori au fost surprinși de un mal de pământ, pe un șantier din Capitală. Doi au murit și patru au fost răniți.

Citește și:
Accident grav în Cluj, la ieșirea de pe A3. O persoană a murit VIDEO
Accident grav în Cluj, la ieșirea de pe A3. O persoană a murit VIDEO
Un bărbat de 63 de ani a murit, iar o femeie a suferit multiple traumatisme, în urma unui accident rutier care a avut loc, miercuri, la ieşirea de pe A3 spre Nădăşelu, circulaţia rutieră...
Accident de muncă dramatic în Constanța. Bărbat mort după ce a fost strivit de o cărămidă de BCA
Accident de muncă dramatic în Constanța. Bărbat mort după ce a fost strivit de o cărămidă de BCA
Un bărbat de 59 de ani a murit, miercuri, în urma unui accident de muncă produs la Constanţa, după ce o bucată de BCA a căzut de la etajul şase al unei clădiri aflate în construcţie....
#accident, #biblioteca nationala, #prefectul alin stoica , #eveniment