Preoti ortodocsi din Moldova ii blestema pe cei care sarbatoresc Craciunul pe 25 decembrie

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 21:06
11218 citiri
Preoti ortodocsi din Moldova ii blestema pe cei care sarbatoresc Craciunul pe 25 decembrie
Foto: privesc.eu

Un grup de preoti ortodocsi din Republica Moldova a anuntat, vineri, ca sarbatorirea Craciunului pe stil nou reprezinta un mare pacat. "Acei care vor sarbatori Craciunul pe 25 decembrie sa aiba lepra lui Ghezie si strangularea lui Iuda", au spus reprezentantii Eparhiei de Balti si Falesti.

Preotii ortodocsi din Eparhia de Balti si Falesti s-au aratat revoltati de propunerea liberalilor din Moldova de a declara ziua de 25 decembrie ca zi de sarbatoare nationala. Un grup de preoti a organizat, vineri, o conferinta de presa in care a subliniat ca pe 7 ianuarie trebuie sarbatorit Craciunul, nu pe 25 decembrie.

"Unii parlamentari au manifestat ingerinta in treburile Bisericii, dorind sa schimbe data noastra stramoseasca de sarbatorire a Craciunului pe 7 ianuarie. Este un pacat si o profanare sa-ti faci PR politic pe traditii care dainuie de mai bine de 2.000 de ani si a valorile noastre stramosesti", a declarat Maxim Guzun, reprezentantul Eparhiei de Balti si Falesti, citat de unimedia.md.

Preotii au dorit sa aduca aminte de blestemele la care vor fi supusi cei care sarbatoresc Craciunul pe stil nou.

"Acei are vor sarbatori Craciunul nu pe ziua indicata de Hristos, atunci ei vor fi dati anatemei conform canoanelor si blestemelor date in 1756 de Patriarhului Chiril al V-lea, pe care nimeni pana astazi nu le-a anulat. Acei care vor sarbatori Craciunul pe 25 decembrie sa aiba lepra lui Ghezie, strangularea lui Iuda si ingerul Domnului sa fie la spatele lui cu sabia", au spus preotii.

De asemenea, reprezentantii Eparhiei de Balti si Falesti au cerut sa se stropeasca cu apa sfintita in bisericile in care s-a slujit Craciunul pe 25 decembrie.

#blestem preoti Moldova, #blestem preoti Craciun stil nou, #preoti Moldova Craciun stil nou , #eveniment