Presa de azi: Anul in care Boc a cazut in picioare de patru ori

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 08:41
2348 citiri
Presa de azi: Anul in care Boc a cazut in picioare de patru ori
Foto: Gandul

Politicienii tin, din nou, prima pagina a ziarelor. Presa de marti face o trecere in revista a motiunilor carora le-a supravietuit premierul Emil Boc, aminteste de petrecerea aniversara a Elenei Udrea ori despre scandalul din Maramures, iscat de la niste distinctii politice.

"Anul in care Boc a cazut in picioare de patru ori", titreaza Evenimentul Zilei, care precizeaza ca Boc a ramas la conducerea Guvernului, in ciuda numarului record de motiuni de cenzura depuse de Opozitie.

Si presedintele Traian Basescu intra in atentia cotidienelor de marti, dupa ce a participat la petrecerea aniversara a ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. "Elena Udrea, sarbatorita la Sinaia: Basescu, Anastase si un urs gunoier, printre invitati", scrie Puterea despre bairamul organizat de ministrul Turismului. Subiectul este tratat si de Gandul, intr-un articol intitulat "Traian Basescu, oaspetele Elenei Udrea la petrecerea de la Sinaia".

Pe langa cadourile pe care le-a primit de ziua ei, "Elena Udrea primeste de la Guvern publicitatea stradala", adauga Jurnalul National.

In timp ce politicienii s-au distrat la Sinaia, familia Tiriac junior nu a fost atat de norocoasa si a ajuns la spital, dupa ce "Tiriac junior s-a intoxicat cu clor", puncteaza Adevarul.

"Distinctiile politice nasc scandal monstru" este titlul dat de Romania Libera textului care prezinta scandalul iscat intre consilierii din Maramures.

Evenimentul Zilei: Anul in care Boc a cazut in picioare de patru ori

Premierul Emil Boc a ramas in functie, in ciuda numarului-record al motiunilor de cenzura depuse de Opozitie in anul 2010.

Dupa ce in 2009 a intrat in istorie ca singurul premier demis de Parlament in 20 de ani, Emil Boc s-a confruntat si in acest an cu un record negativ.

In 2010, Opozitia a depus cele mai multe motiuni de cenzura din 1993 incoace. PSD si PNL au incercat sa repete scenariul caderii Guvernului de patru ori: o data in iunie si octombrie si de doua ori in decembrie.

Daca punem la socoteala si motiunea de cenzura in urma angajarii raspunderii pe Eegea Educatiei, ar fi de fapt cinci incercari, aminteste Evenimentul Zilei.

Cum liberalii si-au retras semnaturile de pe document, motiunea nu a mai ajuns in faza dezbaterii si votarii.

Gandul: Traian Basescu, oaspetele Elenei Udrea la petrecerea de la Sinaia

Faptul ca politicienii Puterii au fost tina Opozitiei in 2010 nu i-a oprit insa de la petreceri. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si-a serbat ziua de nastere, ca de fiecare data in ultimii ani, la Sinaia, alaturi de sot, de prieteni, dar si de familia Basescu.

"A fost foarte frumos si cu totul deosebit. Au fost alaturi de noi oameni din Republica Moldova, din Brasov si din toata tara", a povestit Udrea, citat de Gandul.

Intrebata ce cadouri a primit, sarbatorita, cu bratele pline de trandafiri roz, a spus ca i s-au oferit foarte multe flori, atat de catre invitati cat si de ceilalti turisti care se aflau in restaurant.

Puterea: Elena Udrea, sarbatorita la Sinaia: Basescu, Anastase si un urs gunoier, printre invitati

Extrem de bine s-a simtit si presedintele Traian Basescu. El s-a dovedit plin de vitalitate, dansand, potrivit martorilor, aproape toata horele, impreuna cu cei prezenti.

Invitatul surpriza al petrecerii, nepoftit, dar cu totul inedit, a fost un urs coborat la tomberoane, ca sa caute de mancare, adauga Puterea.

Acesta nu s-a sfiit sa se ocupe atent de propria cina, in timp ce, in restaurant, invitatii ministrului se distrau fara griji.

Jurnalul National: Elena Udrea primeste de la Guvern publicitatea stradala

Elena Udrea nu a primit insa doar flori si costumul de schi de ziua ei. Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Legea privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate.

In acest mod, Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, va pune monopol pe publicitatea stradala, explica Jurnalul National.

Legea stabileste cadrul prin care autoritatile administratiei publice locale vor elabora regulamentul local privind amplasarea mijloacelor de publicitate, in baza cadrului general stabilit prin acest act normativ.

Adevarul: Tiriac junior s-a intoxicat cu clor

Mai putini norocosi decat ministrul Turismului au fost membrii familiei Tiriac junior. Ion Ion Tiriac si sotia acestuia, Ileana Lazariuc, au ajuns la spital, dupa ce s-au intoxicat cu clor intr-o piscina din Poiana Brasov.

Ion Ion Tiriac facea miscare in sala de fitness a hotelului, in momentul in care o instalatie pentru clorificarea piscinei s-a defectat, iar vaporii de clor s-au degajat in cantitate mai mare decat in mod normal, prezinta Adevarul filmul evenimentelor.

Mirosul intepator s-a imprastiat in intregul hotel si i-a indus lui Tiriac, dar si altor patru femei, angajate la spalatoria complexului, stari de rau.

Tiriac junior a fost intoxicat usor cu vapori de clor si a ramas in spital pentru scurt timp sub supravegherea medicilor brasoveni, dupa care a fost externat.

Romania Libera: Distinctiile politice nasc scandal monstru

Revenind pe scena politica, Romania Libera scrie despre dirijorul corului de la institutul teologic din Baia Mare, profesorul de muzica Justin Podareanu, care a devenit cel de-al 105-lea cetatean de onoare al municipiului resedinta de judet dupa un scandal monstruos.

Atribuirea distinctiei onorifice a fost initial refuzata de liberali, care formeaza majoritatea in Consiliul Local (CL) Baia Mare, pentru ca un consilier democrat-liberal a jignit simbolurile PNL.

Scandalul a degenerat in jigniri si lovituri sub centura si a luat final doar dupa ce "acuzatorul" si-a turnat cenusa-n cap si si-a cerut scuze public pentru "derapajul regretabil".

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#aniversare Elena Udrea, #udrea sinaia basescu, #emil boc motiuni cenzura, #tiriac intoxicat clor , #eveniment