Prima misiune spatiala araba spre Marte a decolat din Japonia

Luni, 20 Iulie 2020, ora 07:11
3156 citiri
Prima misiune spatiala araba spre Marte a decolat din Japonia
Foto Pixabay.com

Sonda emirateza Al-Amal (Speranta), prima misiune spatiala araba spre planeta Marte, a decolat luni de la centrul spatial Tanegashima din sud-vestul Japoniei, dupa ce lansarea sa, prevazuta pe 14 iulie, a fost amanata de doua ori saptamana trecuta din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, transmit AFP si Reuters.

Lansata la ora locala 06:58 (duminica 21:58 GMT ), sonda spatiala fara pilot la bord ar trebui sa inceapa sa orbiteze in jurul planetei Marte intr-o misiune de sapte luni, pana in februarie 2021, marcand cea de-a 50-a aniversare a unificarii celor sapte principate care constituie Emiratele Arabe Unite. Lansarea sa a fost difuzata online in direct.

Emiratele Arabe Unite (EAU) fac eforturi sa isi dezvolte capacitatile stiintifice si tehnologice si sa scada astfel dependenta de petrol.

Misiunea spre Marte a costat EAU 200 de milioane de dolari, conform informatiilor furnizate de ministrul emiratez pentru stiinte avansate Sarah Amiri. Ea isi propune sa ofere, pentru prima data, o imagine completa a atmosferei de pe aceasta planeta, studiind schimbarile zilnice si sezoniere.

EAU au anuntat intentia realizarii acestui proiect in 2014 si au lansat un program spatial national in 2017 pentru a dezvolta expertiza in domeniu. Populatia sa, de 9.4 milioane de locuitori, dintre care majoritari sunt muncitorii straini, este lipsita de instruire stiintifica si industriala in domeniul spatial.

Planurile emirateze sunt ambitioase si vizeaza realizarea unei asezari pe Marte pana in 2117.

Hazza al-Mansouri a devenit primul astronaut emiratez in spatiu, el ajungand in septembrie 2019 la bordul Statiei Spatiale Internationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
Tot mai mulți bătrâni singuri, în Japonia. O gospodărie din cinci este formată dintr-o singură persoană în vârstă
Tot mai mulți bătrâni singuri, în Japonia. O gospodărie din cinci este formată dintr-o singură persoană în vârstă
O gospodărie japoneză din cinci va fi formată în 2050 dintr-o persoană în vârstă care trăieşte singură, indică vineri un studiu, în contextul în care Japonia se confruntă deja cu...
#misiune Marte, #araba, #Japonia , #eveniment
Comentarii
Poza Ellefterie
Ellefterie
rank 1
Doar pe Marte n-ajunsesera teroristii pana acum. Cand zburati cu