Un om de afaceri și un primar, acuzați că și-au construit conace într-o arie protejată, departe de ochii lumii VIDEO

Marti, 03 August 2021, ora 09:44
6687 citiri
Un om de afaceri și un primar, acuzați că și-au construit conace într-o arie protejată, departe de ochii lumii VIDEO
Garda de Mediu a sesizat procurorii FOTO ebihoreanul.ro

Primarul comunei Tărcaia, județul Bihor, și Viorel Ilie, un om de afaceri din județ, sunt acuzați că și-au construit conace ilegal, în Munţii Codru Moma, la graniţa Bihorului cu Aradul, într-o arie protejată, arată Bihoreanul.

Potrivit sursei citate, de la şosea până la cele două domenii din vârful muntelui, drumurile sunt accesibile doar cu maşini de teren, iar căile de acces sunt blocate cu bariere pe care sunt montate camere de supraveghere.

Jurnaliștii bihoreni mai arată că pentru a putea construi în aria protejată, proprietarii ar trebui să fie autorizaţi de Primărie în baza unor aprobări din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) şi a celei pentru Arii Naturale Protejate (ANANP).

Nici primarul şi nici omul de afaceri, însă, nu au solicitat vreodată un aviz din partea celor două instituţii, după cum atestă şeful ANANP, Adi Croitoru, şi purtătorul de cuvânt al APM Bihor, Dorina Radoveţ, cărora Bihoreanul le-a solicitat să comunice dacă vilele au fost ridicate cu respectarea reglementărilor în vigoare. Jurnaliștii mai arată că Garda de Mediu a sesizat Parchetul Beiuş, solicitând tragerea la răspundere penală a vinovaţilor. Primarul din Tărcaia și omul de afaceri au refuzat să comenteze situația.

#Garda de Mediu, #Bihor, #Arii Protejate , #eveniment