Primaria Constanta nu va impodobi orasul de sarbatori. Vergil Chitac: "Intr-un an cu pandemie este indecent sa risipim banii pe iluminatul festiv"

Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 13:38
2179 citiri
Primaria Constanta nu va impodobi orasul de sarbatori. Vergil Chitac: "Intr-un an cu pandemie este indecent sa risipim banii pe iluminatul festiv"
Oameni pe strazi, iarna FOTO Unsplash

Primarul Constantei, Vergil Chitac, a declarat vineri, 4 decembrie, ca municipalitatea nu investeste in iluminatul festiv de sarbatori pentru ca i se pare "indecent" ca intr-un an in care ne confruntam cu pandemia de SARS-CoV-2, banii sa fie "risipiti" si sa nu fie folositi in domeniul sanitar.

"In Strasbourg nu mai sunt luminite, in Viena nu mai sunt luminite si targuri de Craciun. Luminitele de anul trecut au costat, daca nu ma insel, vreo 6 milioane de lei. Peste un milion de euro. Am considerat ca e indecent intr-un an in care ne-am confruntat cu pandemia asta si intr-un an in care a trebuit sa indreptam multi bani catre spitalul municipal, mult mai multi incomparabil cu anii trecuti, sa risipim banii", a spus Chitac, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, anumite zone din Constanta sunt impodobite cu decoruri de sarbatoare, prin contributia unor agenti economici.

"Pe de alta parte, bun, nu o fi asa feeric cum v-ati obisnuit dumneavoastra, dar ele exista si exista prin contributia unor societati comerciale, a unor oameni care fac business in Constanta. Si eu cred ca toti cei care fac business in Constanta, ca in orice alt oras, si ca in toata lumea asta, au o responsabilitate sociala pentru ca banii ii castiga aici si o parte din banii astia, in anumite momente, trebuie intorsi catre comunitate. Si de lucrul asta s-a ocupat viceprimarul Rusu, care a luat legatura cu ei, au stabilit zone din oras unde se implica fiecare, inclusiv RAJA daca vreti sa stiti, si a iesit ceea ce vedeti. Nu cred ca putem spune ca in oras nu exista semnele luminoase ale apropierii sfarsitului de an. Nu stiu daca putem vorbi de sarbatori in situatia asta trista, dar marcam momentul de sfarsit de an. Asta a fost ratiunea", a declarat primarul Constantei.

Primaria Constanta a anuntat ca mai multi agenti economici care au afaceri in municipiul resedinta se vor implica in amenajarea cu decoratiuni de iarna a anumitor zone din oras.

"Noua, constantenilor, nu ne ramane decat sa alegem cel mai frumos decor. Trebuie doar sa intram pe pagina de Facebook a Primariei Constanta si pe site-ul www.primaria-constanta.ro si sa votam zona favorita! Castigatorul va fi promovat in mod constant pe site-ul Primariei Municipiului Constanta, precum si pe retelele de socializare ale acesteia", a informat administratia locala.

Ciprian Ciucu publica contractul cadru de 400.000 de euro privind luminitele de Sarbatori din Sectorul 6

Primele reactii dupa ce primarul Ciucu a anuntat ca nu va impodobi Sectorul 6 cu luminite de Craciun: "De 500.000 de euro se pot anvelopa ceva blocuri"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian sunt acuzați că au bătut, violat și jefuit o austriacă de 58 de ani, de Crăciun, în 2023. În timpul audierii la tribunalul regional din Viena,...
#Constanta, #sarbatori, #craciun, #Vergil Chitac , #eveniment