Ziare.com

Primarul din Farcasesti, suspendat

Luni, 07 Martie 2011, ora 16:37

   

Primarul din Farcasesti, suspendat
Prefectul judetului Gorj, Liviu Andrei, a emis, luni, un ordin prin care il suspenda pe primarul comunei Farcasesti, Constantin Parvulescu, care se afla in arest preventiv pentru luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit unui comunicat de presa, pe perioada suspendarii mandatului de primar, atributiile acestuia vor fi preluate de viceprimarul comunei, Spiridon Danut Balu.

"Incepand cu 3 martie si pana la incetarea masurii arestarii preventive dispuse de instanta, se constata suspendarea de drept a mandatului de primar al comunei Farcasesti al domnului Constantin Parvulescu, in temeiul prevederilor art. 71 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Primarul din Farcasesti, retinut pentru mita de 350.000 de euro

Pe perioada suspendarii mandatului de primar al domnului Constantin Parvulescu, atributiile ce ii sunt conferite prin lege vor fi exercitate de drept de domnul Balu Spiridon Danut, viceprimar al comunei, potrivit dispozitiilor art. 72, din Legea 215/2001 privind administratia publica locala republicata, cu modificarile si completarile ulterioare", a precizat Alina Iordachescu, purtatoarea de cuvant a Prefecturii Gorj.

Primarul comunei gorjene Farcasesti, Constantin Parvulescu, a fost retinut la 3 martie de procurorii DNA, fiind acuzat ca in perioada 2000-2008 a pretins de la doi denuntatori mita in bani, bunuri si servicii, in valoare totala de aproape 350.000 de euro, in schimbul atriburii unor contracte de achizitie.

Potrivit unui comunicat remis de DNA, Constantin Parvulescu este acuzat de doua infractiuni de luare de mita, ambele in forma continuata, dar si de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca s-a obtinut pentru sine sau altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1863 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DA

Justitia a inceput sa miste mai bine.

 
 

 

@amard, si nu numai ca n-au amintit ca e de la PSD...!

Mai stai putin si o sa vezi ca o sa apara "maciucarii de serviciu" si o sa declare ca primarul e de la PDL!

Nu te pune cu astia de la Ziare.com ca e doar pierdere de vreme!
Toata lumea stie ce le poate pielea!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor