Probleme grave la spitalul mobil pentru bolnavi de COVID de la Letcani. Frecvente "disfunctionalitati de natura electrica"

Marti, 08 Decembrie 2020, ora 19:06
1955 citiri
Probleme grave la spitalul mobil pentru bolnavi de COVID de la Letcani. Frecvente "disfunctionalitati de natura electrica"
Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi

Autoritatile locale si medicale au demarat verificari la spitalul mobil de la Letcani si la Spitalul de Pneumoftiziologie Iasi, dupa ce in noaptea de luni spre marti, 8 decembrie, au fost inregistrate probleme.

"Vicepresedintele Consiliului Judetean, Marius Danga, prefectul Marian Grigoras, alaturi de noul manager al spitalului de Boli Infectioase, dr. Florin Rosu, directorul Euronest, Alina Popa, si reprezentanti ai Delgaz Grid au identificat la fata locului solutii pentru rezolvarea deselor disfunctionalitati de natura electrica care afecteaza functionarea aparaturii medicale, a statiei de oxigen si a sistemului de incalzire de la spitalul mobil. Astfel, s-a decis instalarea unui analizor care sa monitorizeze fluctuatiile de curent electric, iar Asociatia Euronest s-a angajat sa instaleze dispozitive stabilizatoare de tensiune care sa gestioneze eficient perioadele dintre momentul intreruperii curentului electric pana la pornirea generatoarelor", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Potrivit documentului, in ceea ce priveste Spitalul de Pneumoftiziologie, s-a constatat necesitatea inlocuirii in regim de urgenta a unui compresor de ridicare a presiunii, parte a statiei de producere a oxigenului, care s-a defectat in cursul noptii trecute. Inca din primele momente ale semnalarii defectiunii, echipa managerului dr. Radu Dabija a identificat o solutie temporara de functionare in parametri optimi a statiei de oxigen, astfel incat viata pacientilor nu a fost pusa in pericol. S-au demarat procedurile de urgenta pentru implementarea unei solutii permanente.

"Am verificat la Consiliul Judetean si exista inca din luna mai a.c. solicitari ale conducerii Spitalului de Pneumoftiziologie de a aloca resurse financiare pentru efectuarea de, si citez, "reparatii urgente" a statiei de oxigen. Din pacate, vechea conducere a ramas impasibila la aceste solicitari, iar astazi ne aflam intr-o situatie delicata. Incepand cu luna martie, statia de oxigen functioneaza la capacitate maxima, cele doua linii de productie fiind active permanent, asigurand un volum de oxigen, pentru cele doua spitale conectate, cu 80% mai mare decat cel normat. Acordam tot suportul nostru celor doua spitale pentru a asigura pacientilor tot ceea ce acestia au nevoie", a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, Marius Danga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
Anchetă împotriva TikTok în UE. Funcția care recompensează timpul petrecut pe aplicație ar putea fi suspendată
Anchetă împotriva TikTok în UE. Funcția care recompensează timpul petrecut pe aplicație ar putea fi suspendată
Comisia Europeană a deschis luni, 22 aprilie, o anchetă împotriva noii aplicaţii TikTok Lite şi ameninţă să suspende, începând de joi, o funcţie a reţelei de socializare chinezeşti...
#Spitalul de Pneumoftiziologie, #ancheta, #autoritati, #nereguli , #eveniment