PSD a legalizat hotia! Propria hotie

Autor: Emilian Isaila
Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 19:07
7384 citiri
PSD a legalizat hotia! Propria hotie

De ce minte ministrul Florin Iordache? Domnia sa joaca un rol intr-un film realizat de altii. Desi are o teza de doctorat plagiata in mod rusinos, se comporta ca un expert in "manipularea" legilor. Refuza orice dialog cu presa, iar rastitul la jurnalisti cu sintagma "alta intrebare" a intrat deja in istorie.

Ministrul Florin Iordache are o misiune, aceea de a-l salva pe Liviu Dragnea de spectrul unei noi condamnari penale si de a elibera calea politicienilor PSD pentru a fura fara opreliste bani publici.

Dezincriminarea abuzului in serviciu pentru pagube mai mici de 200.000 de lei reprezinta cea mai socanta dereglementare in materie penala pe care a legiferat-o vreodata un stat democratic. Poate doar in tari cu sisteme juridice primitive si in dictaturi, o putere politica a reusit sa impuna o astfel de lege.

Un politician, un primar, un functionar pot provoca statului pagube consecutive de cate 200.000 de lei, iar in Justitie va raspunde cel mult pentru una dintre fapte daca va fi prins si vor exista dovezi, returnand un singur prejudiciu. Acesta e spiritul ordonantei scrise de Florin Iordache.

O noua revolta populara

PSD e un partid format din corupti, iar in acest moment, in sfarsit, e perceput astfel de catre o mare parte a opiniei publice. Multi votanti social-democrati se simt mintiti la aceasta ora pentru ca in campania electorala nimeni din PSD nu a amintit de posibilitatea unui atac frontal pregatit la adresa Justitiei.

Evenimentele sunt in desfasurare, dar, e cert, asistam la o noua revolta populara, poate cea mai extinsa si profunda de la Piata Universitatii din anul 1990. Consecintele politice sunt imposibil de calculat in acest moment. Efectele manifestatiilor de atunci si reactia violenta a puterii au aruncat Romania intr-un deceniu de instabilitate politica. Sa speram ca de data aceasta criza nu va dura prea mult, iar pierderile vor putea fi reparate rapid.

Oamenii trebuie sa stie ca responsabilitatea pentru actiunile nebunesti ale premierului Grindeanu si ale ministrului Iordache se afla la Liviu Dragnea. Este un personaj care, fara a clipi, e in stare sa sacrifice stabilitatea Romaniei pentru a-si atinge scopul meschin de a scapa de inchisoare. Viseaza sa ajunga prim-ministru si presedinte. Insetat de putere, nu da doi bani pe democratie, a se vedea comedia de alegeri interne din PSD cand a candidat singur pentru sefia formatiunii.

A pus o presiune extraordinara pe partid, l-a luat ostatic si l-a subjugat propriilor interese. In aceste momente, destinul PSD pare pecetluit. Sunt foarte multe demisii la nivelurile doi si trei, oameni care fac politica din convingere si respecta democratia.

Putem sa inchidem tara?

De un sfert de secol am asistat neputinciosi la jefuirea Romaniei. Totdeauna am gasit alti vinovati - de la greaua mostenire pana la absenteismul la vot. Oamenii cu bun simt le-au dat mereu politicienilor o a doua sansa, iar ei si-au batut joc de ea pentru a ne trezi astazi ca scopul de a exista al celui mai mare partid din Romania e doar acela de a fura fara a raspunde.

Orice valoare sociala s-a prabusit si am ajuns pe ultima treapta a respectului de sine, mai jos nu se poate cadea. Ori rezistam ca indivizi si ca societate si impunem respectarea regulilor pentru toti, ori putem sa inchidem tara, sa plecam si s-o lasam pe mana derbedeilor.

Ceea ce au facut Iordache, Grindeanu si Dragnea reprezinta cel mai perfid atac la adresa democratiei. Au legalizat hotia! Hotia lor!

Citeste si:
Cozi uriașe de sute de persoane la Târgul de Crăciun din București. „Vii sănătos și pleci, Doamne ferește, cu COVID”
Cozi uriașe de sute de persoane la Târgul de Crăciun din București. „Vii sănătos și pleci, Doamne ferește, cu COVID”
Sute de persoane au stat la coadă la intrarea în Târgul de Crăciun din București, organizat în Piața Universității, duminică seara, 28 noiembrie, au semnalat internauții pe rețelele...
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat joi, 2 decembrie, că raportul de forțe în actuala coaliție s-a schimbat, în condițiile în care PNL, UDMR şi minorităţi au împreună numărul de...