Stele si decoratii de Ziua Nationala, pentru medicii care lupta cu pandemia de coronavirus. Raed Arafat, cavaler al Meritului Sanitar

Marti, 01 Decembrie 2020, ora 15:03
7298 citiri
Stele si decoratii de Ziua Nationala, pentru medicii care lupta cu pandemia de coronavirus. Raed Arafat, cavaler al Meritului Sanitar

Medicul Raed Arafat a fost decorat de presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul si Medalia Merit Sanitar in grad de Cavaler. Au mai fost decorati seful SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, fostul manager al Institutului Fundeni, Carmen Orban, sefa de la Spitalul Gerota din Capitala, Alida Moise, dar si alti medici.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat Decretul nr. 940 din 25 noiembrie 2020 privind conferirea Ordinului si Medaliei Meritul Sanitar.

Decoratiile au fost acordate "cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, in semn de apreciere pentru implicarea si profesionalismul de care au dat dovada, pentru efortul important depus in contextul masurilor de combatere a pandemiei COVID-19, in cadrul Ministerului Afacerilor Interne", potrivit textului decretului prezidential.

Cine sunt medicii decorati de Klaus Iohannis de Ziua Nationala

1. Doctorul Bogdan Oprita a primit Ordinul Meritul Sanitar in grad de Ofiter. Orpita este unul dintre cei mai cunoscuti medici in medicina de urgenta. El este medic sef UPU-SMURD Bucuresti si purtator de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca din Capitala.

2. Medicul Claudia Mahu a primit Ordinul Meritul Sanitar in grad de Cavaler. Este medicul desemnat sef de sectie, medic primar medicina interna, specialist gastroenterologie, competenta endoscopie digestiva la spitalul Gerota, unitatea medicala devenita, acum cateva luni, un focar de infectie cu noul coronavirus.

3. Medicul Alida Moise, imputernicit Director general Spitalul Gerota, a primit Ordinul Meritul Sanitar in grad de Cavaler . Era sefa sectiei ATI a spitalului cand s-a contaminat cu noul coronavirus adus de un fost politist care se prezentase la spital fara sa spuna ca a fost in strainatate. La un moment dat o stire falsa a anuntat ca medicul Alida Moise a murit din cauza COVID-19.

Este medic primar A.T.I., competenta in terapia durerii, managementul serviciilor de sanatate, doctor in stiinte medicale.

Citeste si:
Contraselecția în PNL, Congresul fake și ce urmează
Contraselecția în PNL, Congresul fake și ce urmează
Președintele Iohannis pare să fie singurul câștigător al Congresului PNL, fiindcă guvernarea noului lider liberal Cîțu stă deocamdată sub semnul crizei, iar partidul a pierdut ocazia să...
PNL mai are o singură variantă: USL 2.0
PNL mai are o singură variantă: USL 2.0
Desfășurarea Congresul PNL la Romexpo, eveniment la care au participat aproape 5.000 de delegați din toată țara, în pofida faptului că Bucureștiul intrase deja în scenariul roșu, a trimis...
Sursa: Ziare.com