Raed Arafat, despre discriminarea persoanelor ce nu se pot vaccina: "Nu vrei sa te vaccinezi, te testezi, deci ai alternativa"

Luni, 10 Mai 2021, ora 18:04
4264 citiri
Raed Arafat, despre discriminarea persoanelor ce nu se pot vaccina: "Nu vrei sa te vaccinezi, te testezi, deci ai alternativa"
Campania de vaccinare FOTO Facebook/ Ro Vaccinare

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat luni, 10 mai, ca autoritatile nu impart populatia in vaccinata sau nevaccinata, ci in vaccinata sau testata sau care a avut boala in ultimele 90 de zile, dar nu mai putin de 15 zile. "Nu vrei sa te vaccinezi, te testezi, deci ai alternativa, deci nu putem spune ca noi fortam populatia sa vina doar vaccinata", a afirmat el, aratand ca nu este vorba despre discriminare.

Intrebat daca i se pare corecta divizarea societatii intre vaccinati si nevaccinati in ceea ce priveste accesul la restaurante sau evenimente culturale, Arafat a raspuns: "Acum noi vorbim de evenimentele test sau pilot, care sunt peste capacitatile maxime stabilite prin incidente, deci la acest moment, cand ai incidenta sub 1,5 si functioneaza la 50% capacitatea, acolo nu este divizat nimic".

"Cand cresti capacitatea, trebuie sa se asiguri, la acest moment, cel putin, sa fim siguri ca persoanele care sunt acolo nu reprezinta risc unul pentru celalalt si atunci se cere acest test de vaccinare sau test PCR, asa ca noi nu nu impartim populatia in vaccinata sau nevaccinata, vaccinata sau testata sau populatie care a avut boala in ultimele 90 de zile, dar nu mai putin de 15 zile. Nu vrei sa te vaccinezi, te testezi, deci ai alternativa, deci nu putem spune ca noi fortam populatia sa vina doar vaccinata", a explicat el.

Guvernul a prelungit luni starea de alerta cu o luna, dar a inclus posibilitatea organizarii de evenimente sportive si culturale test, cu aprobare, numai pentru persoanele vaccinate, pentru cele care au avut boala, sau pentru cele testate.

#vaccinare covid, #pandemie coronavirus Romania, #Raed Arafat , #eveniment