Alexandru Rafila: Introducerea certificatului european de vaccinare la nivelul UE nu reprezinta un act de discriminare

Duminica, 06 Iunie 2021, ora 21:50
2930 citiri
Alexandru Rafila: Introducerea certificatului european de vaccinare la nivelul UE nu reprezinta un act de discriminare
Alexandru Rafila, deputat PSD FOTO PSD/Facebook

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat duminica, 6 iunie, ca introducerea certificatului european de vaccinare la nivelul Uniunii Europene nu reprezinta un act de discriminare, ci o "facilitare si uniformizare" a procedurilor la nivelul Uniunii Europene. El atrage atentia asupra faptului ca in toamna, daca va aparea o tulpina a virusului mai contagioasa, exista posibilitatea introducerii de restrictii suplimentare, la nivel european, pentru populatia care nu a fost vaccinata anti-COVID.

"Din punctul de vedere al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, vaccinarea nu trebuie sa fie obligatorie si nu trebuie sa realizeze o discriminare, o segregare, pentru ca discriminarea si segregarea au ca rezultat pe termen mediu un esec al campaniilor de vaccinare. Nu este vorba de discriminare, e vorba de facilitare si de uniformizare a procedurilor la nivelul Uniunii Europene. In momentul de fata, daca vrei sa mergi in Belgia, va dau exemplul europarlamentarilor, ei trebuie sa se duca cu un test acolo, chiar daca au fost vaccinati.

In momentul in care apare un document care poate sa fie recunoscut de toate statele membre legat de vaccinare, nu o sa mai fie nevoie pentru toata lumea care a fost vaccinata si care circula in interiorul spatiului comunitar sa se testeze. Cei care nu se vaccineaza nu trebuie insa sa fie discriminati si atunci ei merg cu un test. E o facilitare, o crestere a vitezei de circulatie, nu trebuie interpretata ca discriminare. Greseala e atunci cand vrei sa obtii o acoperire vaccinala mai buna si induci ideea ca vaccinarea iti ofera niste avantaje. Sigur, iti ofera avantajul ca nu-ti mai faci testul respectiv", a afirmat Alexandru Rafila duminica seara, la Digi 24.

El arata ca in vara aceasta" lucrurile vor intra oarecum pe un fagas normal in Uniunea Europeana, pentru ca scaderea numarului de cazuri se inregistreaza in toate tarile UE.

"Cu o precizare: in momentul in care vor fi tari care o sa aiba 60-70% din populatie vaccinata si tari cu 30% din populatie vaccinata, cum este cazul Romaniei, in momentul in care va aparea o tulpina mai usor transmisibila atunci sigur ca si populatia receptiva va fi mai mare in tarile cu acoperire mai mica si invers, va fi populatia receptiva mai mica in tarile cu acoperire vaccinala mai mare. Si atunci poate reaparea in cursul acestei toamne o problema care sa genereze masuri sau restrictii suplimentare nu pentru cei vaccinati, dar pentru cei care sunt susceptibili sa se imbolnaveasca sau sa transmita boala si de fapt asta este toata filosofia acestei acoperiri vaccinale la care face toata lumea referire: ca nu vrem sa ne mai reintoarcem la restrictii si cred ca asta este si un mesaj corect", a declarat Rafia.

El ii critica pe acei politicieni care isi "aroga merite" sau "arunca pe seama opozitiei insuccesul" in gestionarea crizei sanitare.

"Greseala repetata pe care au facut-o unii sau altii, nu vreau sa nominalizez acum, dar incercarea fie de a-si aroga merite, fie de a arunca insuccesul in zona opozitiei este o pozitie profund gresita, imorala si inabila din punct de vedere politic", a adaugat Rafila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tudor Chirilă, atac dur la adresa Ministrului Sănătății, pe tema spitalului construit de Dăruiește Viață: ”Ați ales partea greșită a societății?”
Tudor Chirilă, atac dur la adresa Ministrului Sănătății, pe tema spitalului construit de Dăruiește Viață: ”Ați ales partea greșită a societății?”
Actorul Tudor Chirilă a lansat, luni, 15 aprilie, pe Facebook, un atac dur la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, despre care spune că este „partenerul fie și involuntar al...
Cofondatoarea "Dăruiește Viață" îl face mincinos pe Alexandru Rafila și acuză ministerul de: "Abuz, manipulare și bețe în roate"
Cofondatoarea "Dăruiește Viață" îl face mincinos pe Alexandru Rafila și acuză ministerul de: "Abuz, manipulare și bețe în roate"
Oana Gheorghiu răspunde ferm la declarațiile ministrului Rafila referitoare la proiectul spitalului Dăruieste Viata. Ministrul Sănătății a făcut mai multe declarații despre spitalul pentru...
#Alexandru Rafila, #pasaport vaccinare, #pandemie coronavirus lume , #eveniment